Η 25χρονη Κελίφ κατατρόπωσε την τελευταία της αντίπαλο, την Yang Liu από την Κίνα στην κατηγορία των 66 κιλών και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.
Η Κελίφ έγινε, έτσι, η πρώτη χρυσή ολυμπιονίκης της ΑλγερίαΗ Κελίφ είναι η πρώτη χρυσή ολυμπιονίκης της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών και η πρώτη πυγμάχος της που κατακτά χρυσό μετάλλιο από το 1996 στην πυγμαχία γυναικών και η πρώτη πυγμάχος της που κατακτά χρυσό μετάλλιο από το 1996. Μετά από λίγο, η αθλήτρια προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της ταυτότητας φύλου της και τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για εκείνη.
«Όσον αφορά το αν προκρίθηκα ή όχι, αν είμαι γυναίκα ή όχι, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης», είπε αρχικά η 25χρονη. «Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Οι επικριτές μου, έτσι τους αποκαλώ είναι εχθροί της επιτυχίας μου. Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκα η νίκη μου έχει μεγαλύτερη αξία».
«Η τιμή μου είναι άθικτη τώρα», δήλωσε η Κελίφ για να συνεχίσει: «Οι επιθέσεις που δέχτηκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άσχημες και δεν έχουν νόημα και επηρεάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και νομίζω ότι τώρα ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων έχει αλλάξει. Όσον αφορά την Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ), από το 2018 αγωνίζομαι κάτω από την ομπρέλα της. Με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν τι είμαι ικανή να κάνω, ξέρουν πώς έχω εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα δεν με αναγνωρίζουν πια. Με μισούν και δεν ξέρω γιατί. Τους στέλνω ένα και μοναδικό μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα».
Τώρα, η UEFA μπορεί να παρέμβει στον «πόλεμο» Μπαπέ - Παρί Σεν Ζερμέν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Aπό τα όνειρα στην πραγματικότητα, το ταξίδι είναι χρυσό. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι στην κορυφή για τη χώρα μου και για όσους πίστεψαν. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ, γίνεται μόνο πιο δυνατός», έγραψε στο social media η Ιμάν Κελίφ.