Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει η Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου.
Στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που υπέγραψε και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, περιγράφονται πολλαπλές κακώσεις στην κεφαλή και στα άκρα, από αιχμηρά αντικείμενα. Ο δε θάνατος του ‘Αλκη, κατά το ίδιο πόρισμα, «οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις». Αποδίδεται δηλαδή στο συνδυασμό των παραπάνω κακώσεων που προκάλεσαν οι δράστες.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 νεαρά άτομα που βαρύνονται – μεταξύ άλλων – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στην τελετή μετονομασίας της οδού που δολοφονήθηκε ο 19χρονος
Συγκινημένη και σιωπηλή, η Μελίνα Κακουλίδου κοιτούσε τα σκαλοπάτια της οικοδομής όπου ο 19χρονος γιος της, Αλκης Καμπανός, δολοφονήθηκε άγρια από επίθεση δώδεκα χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.
Κλήρωση playoffs UEFA Nations League: Η Σκωτία αντίπαλος της εθνικής Ελλάδος
Ήταν η δεύτερη φορά που οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή επισκέπτονταν το σημείο του εγκλήματος. Η παρουσία τους ήταν επιβεβλημένη, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας της οδού όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος από «Ανθιμου Γαζή» σε «Αλκη Καμπανού».
«Η θυσία του Αλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους», είπε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός.
Παρέστησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης. Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή.
Λίγη ώρα μετά την τελετή μετονομασίας της οδού, ο κ. Αρβανίτης μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κατέθεσε ως μάρτυρας καθώς είχε προσκομίσει στην Αστυνομία βίντεο που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα και κατέγραφε μέρος του φονικού επεισοδίου. «Δύο μέρες μετά τη δολοφονία ήρθε στο viber ένα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Πήρα αμέσως την Αστυνομία και μου είπαν να πάω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Πράγματι πήγα και μου είπαν ότι το θέλουν. Δεν γνωρίζω ποιος μου το έστειλε, ο αριθμός τηλεφώνου ήταν άγνωστος, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν απαντούσε, και μετά από λίγο καιρό δεν υπήρχε πια αυτός ο αριθμός», κατέθεσε.
Ερωτηθείς για τον 19χρονο και την παρέα του, ο κ. Αρβανίτης είπε ότι κανένας απ’ αυτούς δεν ήταν εγγεγραμμένος ή οργανωμένος σε σύνδεσμο του Άρη. «Δύο από αυτά τα παιδιά δεν πήγαιναν καν στο γήπεδο. Απ’ όσο γνωρίζω ασχολούνταν περισσότερο με την μουσική», είπε και ανέφερε ότι ο Άλκης είχε γράψει ένα τραγούδι για τον Άρη, που ακούγεται στο γήπεδο της ομάδας.