Η υλοποίηση του σχεδίου θα βασιστεί στην ανάπτυξη τεσσάρων βασικών αξόνων. Αθλητισμός, πολιτισμός, περιβάλλον και αναψυχή θα εξελιχθούν ταυτόχρονα και ισόρροπα για να μετατρέψουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε υπερσύγχρονο στάδιο και παράλληλα ευχάριστο χώρο αθλητισμού και αναψυχής που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του πολίτη του σήμερα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του σταδίου μας. Σμιλευμένο πάνω στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και σε διακριτές αξίες και φυσικά αθλητικά ιδεώδη. Σφυρηλατημένο στη φλόγα των Ολυμπιακών αρχών. Και, πρωτίστως, ώριμο -χάρη σε επιμέρους παρεμβάσεις και την απαραίτητη χρηματοδοτική στήριξη- να υλοποιηθεί», υπογράμμισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.
«Πασχίζουμε ώστε το ΣΕΦ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι. Ενα σύγχρονο “αθλητικό κάμπους” που συνδέει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Ενα σύγχρονο αθλητικό πάρκο για όλη την Αττική, ένα αθλητικό πάρκο που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, συνδέοντας το σήμερα με το αύριο. Ενας χώρος που, εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», συμπλήρωσε, από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης.
Οπως ανέδειξε η κ. Τσιλιγκίρη, η διοίκηση του ΣΕΦ έχει θέσει βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους για την ολοκλήρωση του σχεδίου ανάπτυξης.
Στους βραχυπρόθεσμους στόχους περιλαμβάνονται:
- Η ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών εγκαταστάσεων, για την οποία είναι ήδη ώριμη μελέτη από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
- Η δημιουργία ενός ψηφιακού πάρκου με έξυπνο φωτισμό και παγκάκια.
- Η εκμίσθωση χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
- Η εκμίσθωση χώρου για τη δημιουργία εγκατάστασης υδατοδρομίου.
Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά αναφέρθηκαν στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του ΣΕΦ έχει σχεδιάσει προσεκτικά και τρόπους για την ενίσχυση των εσόδων του σταδίου. Μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη του περιβάλλοντος χώρου, που παρέμενε επί σειρά ετών αναξιοποίητος, έρημος, αλλά και αντικείμενο εύλογης κριτικής.
«Προχωρήσαμε σε εκμίσθωση των χώρων, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων εστίασης. Θέλουμε το παραλιακό μέτωπο να αποκτήσει ξανά την αίγλη προηγούμενων ετών και να δώσει οικονομική ώθηση στην ακτή Δηλαβέρη. Παράλληλα, θα ολοκληρώσουμε με τον Δήμο Πειραιά τη νέα προγραμματική σύμβαση για την ανάπλασή της, έργο αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ, δείγμα ανάκτησης της εμπιστοσύνης έναντι των επενδυτών που επί σειρά ετών δεν εμφανίζονταν».
Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι:
- Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου ΣΕΦ (προϋπολογισμός έργου: 2.963.740, 00€).
- Βελτίωση ασφάλειας λειτουργίας χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων.
- Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων, με άμεση έμφαση στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πεζών/επισκεπτών και τη χωροθέτηση δικτύου ποδηλατοδρόμου.
- Γενική συντήρηση χώρων ΣΕΦ, με έμφαση στην εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης και των υφιστάμενων φυτεύσεων.
- Δημιουργία νέου, σύγχρονου κολυμβητηρίου.
- Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πειραιά για την ανάπλαση της ακτής Δηλαβέρη. Εργο αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων.
- Δημιουργία νέας κτιριακής εγκατάστασης για τη φιλοξενία παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.
- Ανακαίνιση συνεδριακών χώρων και δημιουργία σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου.
«Αρχίζουμε με τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου. Σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αποκαθιστούμε ένα σοβαρό κενό του Πειραιά. Συνδέουμε το αύριο του ΣΕΦ με την επόμενη μέρα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μια πραγματική μεταρρύθμιση στη συνεργασία των δημόσιων φορέων, που θέλουμε να δημιουργήσει ιστορικό προηγούμενο. Επιπρόσθετα, συνάπτουμε συνέργειες με οργανισμούς και εθελοντικές οργανώσεις που θα καταλήξουν σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της περιοχής δικαιοδοσίας μας. Προχωράμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος του αναπτυξιακού μας οράματος», σημείωσε η κ. Τσιλιγκίρη.
Το σχέδιο της διοίκησης του ΣΕΦ, όπως αναπτύχθηκε στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, είναι η καθολική μεταμόρφωσή του. Το ξεκίνημα έγινε με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Στη νέα ιστοσελίδα του οργανισμού -όπου εμφανίζεται και το νέο λογότυπο- γνωστοποιούνται όλες οι δράσεις, ενώ υπάρχει διαρκής ενημέρωση μέσω σχετικών Δελτίων Τύπου αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το ΣΕΦ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, ενώ βασική κατεύθυνση της λειτουργίας του είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειάς του.
«Πέρα από όλα αυτά, επιθυμούμε να σχεδιάσουμε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα για το στάδιό μας. Θέλουμε να έχει όμορφα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τεχνοτροπία. Και φυσικά θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», κατέληξε η κ. Τσιλιγκίρη, παραπέμποντας στον συντονιστή διευθυντή του σταδίου, Παναγιώτη Κουτσογιάννη, ο οποίος – μεταξύ άλλων- σημείωσε ως τελευταίο, όχι όμως και έσχατο: «Υιοθετούμε το φυσικό αέριο ως πηγή ενέργειας και εγκαταλείπουμε οριστικά το πετρέλαιο».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr