Με βάση τη διάταξη αυτή, το Υφυπουργείο επιχειρεί να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τις 9/10 εκλογική γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.
Το πλήρες κείμενο της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του νομοσχεδίου αναφέρει: «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».
Φινλανδία – Ελλάδα 0-2: Εκανε το καθήκον της και έδωσε ραντεβού για Μάρτιο - Ιστορία έγραψε ο Μουζακίτης
Στο μεταξύ, με μία σημαντική προσθήκη, σε σχέση με το κείμενο που είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση, κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο. Με το άρθρο 1 του σχεδίου νόμου, τροποποιείται το άρθρο 3 του νόμου 2725/99 (όπως ισχύει) και δίνεται κατ΄εξαίρεση η δυνατότητα σε εν ενεργεία προπονητές, να είναι υποψήφιοι για το διοικητικό συμβούλιο ή άλλα όργανα αθλητικών σωματείων, ενώσεων ή ομοσπονδιών, αν ως αθλητές έχουν κατακτήσει 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Θερινούς ή Χειμερινούς).
Η αλλαγή αυτή επιτρέπει σε παλαίμαχους Ολυμπιονίκες, που συνεχίζουν να υπηρετούν το άθλημά τους ως προπονητές, να εκλέγονται σε διοικητικές θέσεις, στο πλαίσιο της γενικότερης πρόθεσης της Κυβέρνησης να εμπλακούν παλιοί διακεκριμένοι αθλητές στα κοινά των ομοσπονδιών. Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος είναι πλέον προπονητής στον Πανελλήνιο και βολιδοσκοπείται για μία θέση στο Δ.Σ. της ΚΟΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr