Το πρόγραμμα (ώρες Βραζιλίας):
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
11:23 50μ Ελεύθερο Ανδρών S9 Σειρές / MIΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
11:35 50μ Ελεύθερο Ανδρών S3 Σειρές / ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
19:49 50μ Ελεύθερο Ανδρών S9 Τελικός
20:25 50μ Ελεύθερο Ανδρών S3 Τελικός
ΣΤΙΒΟΣ
10:03 Κορίνα F32 / ΓΟΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΗΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
BOCCIA
10:00 BC3 Ατομικό / ΝΤΕΝΤΑ ΑΝΝΑ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
12:30 BC1 Ατομικό / ΣΟΥΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16:00 BC4 Ατομικό / ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΖΟΥ ΧΡΥΣΗ
17:00 BC3 Ατομικό / ΝΤΕΝΤΑ ΑΝΝΑ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
09:00 EΠΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ / ΛΟΥΦΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
14:00 EΠΕ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
13:30 Sonar 3η & 4η Ιστιοδρομία / ΑΛΕΞΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΟΤΑΡΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
“Σαρώνει” τα μετάλλια η Ελλάδα
Γιοβάνοβιτς: «Ο στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ, είναι λογικό και είμαι αισιόδοξος»
Από τον στίβο ήρθε το έκτο ελληνικό μετάλλιο στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, χθες, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53.
Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. Οι βολές της κατόχου… 7 DAN στο Ολυμπιακό ταεκβοντό ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.
Ο τελικός, όπως είχε συμβεί και στην Ντόχα, πέρασε από… χίλια κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα. Αρχικά, η Νεντχάμ από το Μπρουνέι ήταν άκυρη στις τρεις πρώτες βολές, όμως την ώρα που εξελισσόταν ο αγώνας, κέρδισε την ένσταση με επανέλαβε τις προσπάθειές της. Στην τρίτη βολή έριξε τη σφαίρα στα 4 μέτρα 76 εκατοστά, επίδοση που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.
Χάλκινο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα ζευγάρια BC3, 8-1 την Σινγκαπούρη στον «μικρό» τελικό
Ένα καλό σετ ήταν αρκετό για την ομάδα ζευγάρια BC3 του μπότσια ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Σινγκαπούρης και να βρεθεί για δεύτερη συνεχή διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 τους ασιάτες και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αυτό είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο για τα ζευγάρια BC3 σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.
Η ελληνική ομάδα, έχοντας μάθει από το… πάθημα της πρεμιέρας των ομίλων απέναντι στην Σινγκαπούρη (σ.σ. είχε ηττηθεί 3-2), εμφανίστηκε πιο πειθαρχημένη και από το πρώτο κιόλας σετ πήρε προβάδισμα νίκης. Συγκεκριμένα, πήρε το πρώτο σετ με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0, πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.
AP – μπότσια – ελληνική ομάδα – Παραολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016
Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3, ενώ για τον Νίκο Πανανό το
μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.
Ιστιοπλοΐα: Στην δεύτερη θέση μετά από δύο ιστιοδρομίες το ελληνικό Sonar
Στην δεύτερη θέση μετά από δύο ιστιοδρομίες, βρίσκεται το ελληνικό Sonar. Οι Χριστοφόρου, Αλεξάς και Νοτάρογλου στην πρώτη κούρσα πήραν την δεύτερη θέση, ενώ στην δεύτερη κατετάγησαν πέμπτοι. Έτσι με συνολικά οκτώ βαθμούς ποινής βρίσκονται στην δεύτερη θέση, πίσω από την Αυστραλία που έχει τρεις βαθμούς ποινής. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία με εννέα βαθμούς ποινής, ενώ ακολουθεί ο Καναδάς με 10 βαθμούς ποινής.
Ξιφασκία με αμαξίδιο: Ασημένιο μετάλλιο ο Τριανταφύλλου στη σπάθη Β` κατηγορίας
Ήταν φαβορί για το μετάλλιο και το απέδειξε και μέσα στο τερέν. Ο Πάνος Τριανταφύλλου, μετά από εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` και χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο.
Ο Τριανταφύλλου, ο οποίος καθ` όλη τη διάρκεια της πορείας προς το Ρίο είχε πολλές και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες. Ο Έλληνας οπλομάχος νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ.
Στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά καρδιοχτύπησε απέναντι στον Πολωνό Πλούτα τον οποίο όμως τον νίκησε με 15-14. Ο Τριανταφύλλου προηγήθηκε με 14-11, ο Πλούτα ισοφάρισε σε 14-14 και η πρόκριση στον τελικό ήρθε χάρη στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή, η οποίος πανηγύρισε μαζί τους… Βραζιλιάνους αλλά και την ελληνική κερκίδα, τη νίκη-πρόκριση.
Στον τελικό, o Τριανταφύλλου έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, ωστόσο… μικρό το κακό, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους οποίους ξέσπασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.