«Γιατί ποδόσφαιρο; Γιατί είναι η πρώτη και η τελευταία αγάπη μου. Εχω γίνει προπονήτρια επειδή δεν υπάρχει ακόμα χώρος για το ποδόσφαιρο των γυναικών στο Σουδάν», δήλωσε η αλ-Μαζίντι, η οποία παραδέχτηκε ότι κόλλησε το «μικρόβιο» της προπονητικής παρακολουθώντας την ομάδα που έπαιζε ο αδερφός της:
«Στο τέλος κάθε προπόνησης, συζητούσα μαζί του (σ.σ. με τον προπονητή του αδερφού της) τις τεχνικές που διδάσκονται. Είδε ότι είχα μεγάλο ζήλο για την προπόνηση και μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του».
Η αλ-Μαζίντι έχει προπονήσει ομάδες με παίκτες ηλικίας 13 και 16 ετών, ενώ το 2015 το BBC την είχε στον κατάλογο με τις 100 γυναίκες παγκοσμίως που αποτελούν πηγή έμπνευσης.
«Υπάρχουν περιορισμοί, αλλά είμαι αποφασισμένη να πετύχω. Το Σουδάν είναι μια κοινότητα φυλών, μερικές από τις οποίες πιστεύουν ότι μια γυναίκα πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
Παναθηναϊκός - Παρτίζαν 96-84: Πέμπτη σερί νίκη για τους «πράσινους»
Υπήρχε ένα αγόρι που αρνιόταν να ακολουθήσει τις οδηγίες μου. Μου είπε ότι ανήκε σε μια φυλή που πίστευε ότι οι άνδρες δεν πρέπει ποτέ να παίρνουν εντολές από μια γυναίκα. Χρειάστηκαν μήνες για να το αποδεχτεί.
Το μήνυμά μου γενικά στους άνδρες είναι να δώσουμε στις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν ό,τι θέλουν», ανέφερε μεταξύ άλλων η αλ-Μαζίντι.
Η μητέρα της, Αϊσα αλ-Σαρίφ, είπε ότι η κόρη της φαινόταν ότι ήταν διαφορετική από τα υπόλοιπα κορίτσια, καθώς φορούσε παντελόνια και έβλεπε τα αγόρια να παίζουν ποδόσφαιρο, ενώ ο πατέρας της, Μοχάμεντ αλ-Μαζίντι, αποκάλυψε ότι αρκετά άτομα που την κατέκριναν πλέον την υπόστηρίζουν.
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα ξεχωρίζει με την παρουσία της στο ποδόσφαιρο του Σουδάν, καθώς τη δεκαετία του ’70 η Μουνιρά Ραμαντάν είχε αντίστοιχη παρουσία στον χώρο της διαιτησίας.
Πηγή: soccerplus.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]