Όπως είπε με αφορμή την έγκριση από το ΚΑΣ των μελετών για το ταφικό τμήμα που αποκαλύφθηκε το 2014 [διαβάστε εδώ σχετικά] και τον μαρμάρινο περίβολό του «στόχος είναι εκτός από το να γίνει επισκέψιμο το ταφικό συγκρότημα να αναστηλωθεί ο μαρμάρινος περίβολος».
NICK HARKAWAY στον ΕΤ: «Ο Ψυχρός Πόλεμος είναι δυστυχώς επίκαιρος»
Ερωτηθείσα για το αν και πότε θα γίνει νέα ανασκαφή στην περιοχή η Λίνα Μενδώνη απάντησε ότι «για να πούμε τι και πού πρέπει να ανασκαφεί χρειάζεται συστηματική αρχαιολογική έρευνα πεδίου που είχε ξεκινήσει με το ΑΠΘ και θα μπει μπροστά ξανά. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε σε ποιο σημείο θα ξεκινήσουν ερευνητικές τομές» διευκρινίζοντας ότι «η ανασκαφή θα μπορούσε να είναι μέρος της επίσκεψης του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου».
Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «το υπ. Πολιτισμού ουδέποτε συσχέτισε το μνημείο με τον Μέγα Αλέξανδρο. Υπήρχαν άλλοι κύκλοι που που έλεγαν για ταφικό μνημείο που ανήκει στον Αλέξανδρο. Οι μαρτυρίες που έχουμε για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον τοποθετούν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύποτου, οτιδήποτε άλλο είναι αφελές. Το συγκεκριμένο μνημείο που κατασκευάζεται το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. μπορούμε να πούμε ότι καθώς έχει χρησιμοποιηθεί τεράστια ποσότητα από τη Θάσο, αυτόμάτως καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά πολυδάπανο έργο που θα μπορούσαν να αντέξουν τα ταμεία του βασιλείου όταν ήταν ανθηρά. Είναι ένα έργο που συνδέεται με τον Αλέξανδρο στην ευρύτερη μορφή του. Μπορεί να είναι κάποιο εξέχον μέλος της οικογένειας ή του κύκλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου».