Με τον Αλέξη Τσίπρα σκοπίμως εκτός κάδρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνουν το βάρος της προπαγάνδας και της αντιπαράθεσης και τους επώνυμους και ανώνυμους λογαριασμούς που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα social media να πυροδοτούν συστηματικά την ατμόσφαιρα με ψέματα και αναφορές σε ταραχώδεις περιόδους του παρελθόντος (γράφουν για εποχή Αρσένη και εποχή Κοντογιαννόπουλου που έρχονται ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει κουτοπόνηρα την όξυνση. Αποφεύγει μεν την πρώτη γραμμή την οποία αφήνει σε περιθωριακούς, τραμπούκους και μπαχαλάκηδες, αλλά τους στηρίζει για να υποδαυλίσει την κλιμάκωση των επεισοδίων.
Για τον τραυματία
Στο ατυχές περιστατικό του τραυματισμού του φοιτητή έξω από το ΑΠΘ -τα troll του ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν βγάλει από νεκρό έως… κουφό μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου και να καταλάβουμε όλοι πως επρόκειτο για έναν τραυματισμό που ναι μεν έπρεπε να αποφευχθεί αλλά δεν είχε καμία σχέση με όσα αρχικά μεταδίδονταν- οι μάσκες έπεσαν και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, με δύναμη μόλις 2,5% στις φοιτητικές εκλογές, αναλαμβάνει για άλλη μία φορά ρόλο πολιτικού προστάτη όχι των φοιτητών αλλά των κουκουλοφόρων, επιδιώκοντας την όξυνση και τελικά την ανεξέλεγκτη κατάσταση που θα πλήξει την κυβέρνηση.
Είναι πολλοί εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν πραγματικά ότι από τα πανεπιστήμια μπορεί να ξεκινήσει η αρχή του τέλους της κυβέρνησης, όπως επισήμως λένε στελέχη όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ας είναι η στάση ΣΥΡΙΖΑ όχι στάση στήριξης των φοιτητών και των αιτημάτων τους, αλλά στήριξη του άβατου της τρομοκρατίας και της κουκούλας, με θύματα προφανώς το ελληνικό πανεπιστήμιο και τους Ελληνες φοιτητές.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στρατευμένος στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα του για να αντιστρέψει και σε αυτό το θέμα την πραγματικότητα και φυσικά να στηρίξει τη δράση των κουκουλοφόρων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια», την ίδια στιγμή που γνωστοί αρθρογράφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφουν ότι δήθεν η κυβέρνηση στήνει τα επεισόδια στο ΑΠΘ ως αντιπερισπασμό στην ακρίβεια…
Δήθεν σχέδιο
Η ουσία κρύβεται στα όσα γράφουν από προχθές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «ατζέντα νόμου και τάξης», για δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης να δυσφημήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και για την… καταγγελία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του blame game εάν ω μη γένοιτο συμβεί αυτό που τελικά επιδιώκουν, ότι δήθεν «η κυβέρνηση αδιαφορεί για το τι θα σημάνει ένα δυσάρεστο συμβάν στα πανεπιστήμια». Σημειώνουμε ξανά, όλα αυτά χωρίς την ορατή από την κοινή γνώμη συμμετοχή του κ. Τσίπρα, ο οποίος μένει εκτός διότι πρέπει πια να δείχνει ότι… εκπροσωπεί το μετριοπαθές Κέντρο και όχι τη ριζοσπαστική Αριστερά.
«Εκτελεστικό γραφείο» αλά ΠΑΣΟΚ
Στο εσωκομματικό πεδίο, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι ξεμπέρδεψε με την «Ομπρέλα», αλλά βλέπει εστίες αντιπαράθεσης να ξεφυτρώνουν στις τάξεις του ετερόκλητου μπλοκ προεδρικών-«πασοκογενών» που τον στηρίζουν.
Μπορεί να μην κατάφεραν να φέρουν δεύτερη την Εφη Αχτσιόγλου, αλλά οι προεδρικοί πέτυχαν να εκλέξουν δεύτερη τη Ρένα Δούρου (που δεν αποτελεί πλέον μελλοντική αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα αλλά υπάκουη σύμμαχό του), στην πρώτη δεκάδα τον Νίκο Παππά και πρώτο στην Κρήτη τον Παύλο Πολάκη. Καθώς αυτές οι γραμμές γράφονται πριν από την ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής για τη νέα Πολιτική Γραμματεία (αυτό θα είναι το νέο όνομα του Πολιτικού Συμβουλίου), δεν είναι γνωστό τι αποτέλεσμα θα έχει το μπρα ντε φερ. Οι προεδρικοί όμως θεωρούν δικαίωση για τον Πολάκη, τον Παππά και τη Δούρου την κατάταξή τους και αυτοδίκαιη τη συμμετοχή τους στην Π.Γ. του κόμματος. Αλλά την ίδια ώρα οι «πασοκογενείς» λένε στον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να έχει στην πρώτη γραμμή τον Πολάκη και άλλους που συνεχώς ακυρώνουν την προσπάθεια στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο.
Το τελευταίο διάστημα συζητείται ότι ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, ετοιμάζει ένα κόλπο. Σκέφτεται να αναδείξει το Εκτελεστικό Γραφείο (νέο όργανο που προβλέπεται από το καταστατικό που ψηφίστηκε πρόσφατα και θυμίζει… ΠΑΣΟΚ) ως το πραγματικό ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, υποβαθμίζοντας την Πολιτική Γραμματεία στην οποία θα προσπαθήσει να τους χωρέσει… όλους.
Και σε όσους ρωτούν, μα πώς το νεοσύστατο Εκτελεστικό Γραφείο (το οποίο θα ορίσει εκείνος και δεν θα εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή) θα συμβολίσει ανανέωση και διεύρυνση όταν από το καταστατικό θα μετέχουν επτά μόλις μέλη (πρόεδρος, γραμματέας κόμματος, γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας, εκπρόσωπος Τύπου και τρία ακόμα στελέχη), η απάντηση είναι «και αν ο Τσίπρας θελήσει να μετέχουν δέκα ή δώδεκα, θα του πει κανείς τίποτε;».
Ειδήσεις σήμερα
29 Μαΐου 1453: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης με τα μάτια των ιστορικών της εποχής
Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: Αλλάζει το fuel pass, τι θα γίνει με το ρεύμα