Διότι την ώρα που ο αρχηγός του κόμματος έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών και χαρακτήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένοχο, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης καλούσε τον πρωθυπουργό ή να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν ή να παραιτηθεί, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας δεν επιβεβαίωνε ότι το 2018 ο Κυριάκος Πιερρακάκης χρησιμοποίησε το Predator για να σώσει την οικογένειά του στο Μάτι…
«Ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Το Λιμενικό εκείνη τη μέρα, με τη βοήθεια των ψαράδων, κατέβαλε αδιακρίτως κάθε δυνατή και αδύνατη προσπάθεια να σωθεί ο κόσμος που κινδύνευε», ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Κουρουμπλή σε συγκεκριμένη στήλη γνωστού site που του απηύθυνε το ερώτημα. Και τώρα;
Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι με τις υποκλοπές θα ρίξουν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, δείχνοντας να έχει ανασυνταχθεί πλέον από το αρχικό ταρακούνημα, κάνει λόγο για φήμες και καλεί όποιον έχει στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, μυθιστορήματα και αφηγήματα. Οποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη. Είναι έργο της να διαλευκάνει κάθε πτυχή της υπόθεσης», είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και σχολίασε: «Από ένα σημείο και μετά καταντά λίγο περίεργο να ασχολείται κανείς με ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, που ξεκινά από την αποδοχή ότι κάποιοι ήταν χρόνια στην Ελλάδα, παρενέβησαν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. και πήγαν τον Τσίπρα με το ζόρι σε ένα κότερο».
Οσον αφορά δε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, να προχωρήσει η Βουλή σε εφαρμογή ελέγχου για τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και των συνεργατών τους, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Κατ’ αρχάς, η πρόταση απευθύνεται στη Βουλή, οπότε η κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια να απαντήσει. Η κυβέρνηση θεσμικά, με το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση και θα αξιοποιήσει όλες τις σκέψεις, δίνει επαρκή απάντηση».
ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ - Το παρασκήνιο του υποβιβασμού του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Βουλή
Γιατί ο Ανδρουλάκης έκανε πίσω για την ψήφιση των αλλαγών στην ΕΥΠ
Πέντε ημέρες πριν, μιλώντας στο Mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής και θα προτείνει τις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες. Αυτό έλεγαν οι δικοί του, αυτό κατάλαβαν και στην Κουμουνδούρου, που βάρεσαν συναγερμό.
Χθες, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. προανήγγειλε την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη θωράκιση των θεσμών και τη λειτουργία της ΕΥΠ. Για παράδειγμα, στη συνέντευξη στο Mega δεν είπε ότι «το νομοσχέδιο στοχεύει στην ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ», ενώ είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό του. Το είπε χθες. Τι μεσολάβησε;
Μεσολάβησαν δημοσιεύματα στον φίλα προσκείμενο Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν τον παίρνει» τον Νίκο Ανδρουλάκη να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής διότι θα έχει εσωκομματικά προβλήματα. Επίσης προειδοποιούσαν πως, αν τολμήσει να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, θα δεχόταν την τελική επίθεση από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μεσολάβησαν… πληροφορίες ότι αν σκεπτόταν να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, τότε βουλευτές όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης κ.ά. θα επέλεγαν την αποχή, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου…
Μεσολάβησαν και κάποιες ακόμα προειδοποιήσεις από τα… πιστόλια του Τσίπρα, που του έστειλαν μήνυμα να μη σκεφτεί καν, στη συνέντευξη που είχε προαναγγείλει για χθες, να κάνει πρόταση βελτίωσης του νομοσχεδίου χωρίς να ξεκαθαρίσει ότι το καταψηφίζει. Ηθελαν να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργηθεί κλίμα διαλόγου Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αυτά, ο Νίκος Ανδρουλάκης το ξανασκέφτηκε και επιβεβαιώνοντας όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ανοικτά «ο Νίκος καλός είναι, ηγέτης δεν είναι», προανήγγειλε την καταψήφισή του.
Προσπάθησε, βέβαια, να εξηγήσει ότι «η καταψήφιση δεν έρχεται από μια στείρα και αρνητική στάση» κ.λπ. Εκανε και προτάσεις. Αλλά επειδή έτρεμε μπροστά στο ενδεχόμενο οι προτάσεις του να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής διαβούλευσης, προανήγγειλε την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Και νομίζει ότι με μία ακόμα «ντρίπλα στον εαυτό του» ξεμπέρδεψε με το διχασμό που ταλανίζει το κόμμα του…