«Ό,τι και να πούμε εμείς και επειδή δεν υπήρξε καμία ένδειξη ή κάποια απόδειξη ότι τα πολιτικά πρόσωπα φταίνε όσον αφορά τη διαδικασία, άλλο οι πολιτικές ευθύνες, οι πολιτικές ευθύνες είναι πολύ συγκεκριμένες και πάρθηκαν από την πρώτη στιγμή και πρέπει να παίρνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση όμως η δικαιοσύνη είναι αυτή, όλα αυτή τη στιγμή τα στοιχεία, τα πάντα ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και από τη στιγμή που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αυτή θα καταλήξει τι ακριβώς γίνεται όσον αφορά την τραγωδία. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουν να δικαιωθούν και οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν την ημέρα εκείνη».
Τα παραπάνω δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, η Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εν αναμονή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης.
Ερωτηθείσα αν ο πρώην υπουργός θα προσέλθει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, η κ. Συρεγγέλα είπε πως δεν το γνωρίζει και συμπλήρωσε «πρέπει να μπούμε στη λογική να κατατεθεί και η πρόταση δυσπιστίας. Περιμένουμε. Καλοδεχούμενη, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και περιμένουμε».
«Αλλά έχουμε πει ότι υπάρχει μια τεράστια παρανόηση και αυτό καλλιεργείται πολλές φορές και από την ίδια την αντιπολίτευση, αν θέλετε την άποψή μου, σκόπιμα. Ουδέποτε κατατέθηκε μια πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση και του δυστυχήματος και τυχόν ποινικών ευθυνών. Και ξέρετε γιατί δεν έχει κατά τη γνώμη μου πάλι, κατατεθεί; Διότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακριβώς που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια αιτιώδης σχέση του κυρίου Καραμανλή ή κάποιων πολιτικών προσώπων με την ανθρωποκτονία, ώστε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Άρα, μην ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτή τη στιγμή έγινε μια Εξεταστική Επιτροπή με πρόταση του ΚΚΕ και συμφωνήσαμε όλοι. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο. Πλέον, Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να γίνει και αυτό το περάσαμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία, μπορεί να γίνει και με ψήφους της μειοψηφίας, δε χρειάζεται πλειοψηφία, για να γίνει Εξεταστική Επιτροπή. Και σε αυτή την Εξεταστική Επιτροπή και μάρτυρες πάρα πολλοί για πρώτη φορά, πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη Εξεταστική, εξετάστηκαν και είχαν τη δυνατότητα να δουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τη δικογραφία και βγήκαν και κάποια πορίσματα» προσέθεσε η κ. Συρεγγέλα.