Στην κατ’ιδίαν συνάντηση πραγματοποιήθηκε συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, συζητήθηκαν, ακόμη, θέματα ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και θέματα άμυνας, όπου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζεται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη – μέλη που θέλουν να επενδύσουν στην άμυνα.
Προφανώς τέθηκε και το ζήτημα της πώλησης των πυραύλων Meteor στην Τουρκία. Ο Γάλος πρόεδρος, κατά πληροφορίες, επανέλαβε ότι υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις, αλλά προέβαλλε το επιχείρημα ότι η χώρα του δεν ηγείται της επιχείρησης πώλησης, καθώς πρόκειται για ένα πολυεθνικό κονσόρτσιουμ (MBDA).
Μητσοτάκης από Παρίσι: Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης
Στη Σύνοδο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που πραγματοποιείται στο Παρίσι είναι ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και στις πρώτες του δηλώσεις επεσήμανε ότι «είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των έξυπνων παρεμβάσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης».
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:
«Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη ουσιαστικά ως ένας συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων γύρω από τον κρίσιμο αυτό τομέα.
Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που έχει καταρτίσει μία συνεκτική εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απονεμήθηκε το «AI Factory», μια σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης σε ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε μια χώρα η οποία έχει εξαιρετικά πλούσιο επιστημονικό ταλέντο που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Είμαστε μια χώρα στην οποία πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη επενδύσει, δημιουργώντας μεγάλα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, μεγάλα data centers.
Είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των έξυπνων παρεμβάσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και είμαστε μια χώρα η οποία ήδη χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης.
Προσβλέπω σε μια σειρά από ουσιαστικές συναντήσεις και στη δυνατότητά μας, όπως είπα, όχι απλά να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε στη χώρα μας μια «επανάσταση παραγωγικότητας», αλλά να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και εκείνα τα πεδία όπου χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειές της.
Θα αναφέρω εδώ ενδεικτικά, για ακόμη μια φορά, τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων, ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί προσωπικά πολύ και στο οποίο η Ελλάδα έχει ήδη παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ψυχική τους υγεία, ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πληροφορίες που τυγχάνουν επεξεργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη».
Ειδήσεις Σήμερα
- Συντάξεις: Αυξήσεις έως 97 ευρώ για όσους βγουν το 2025 [πίνακες]
- Μαρινάκης για Τέμπη: H Δικαιοσύνη θα απαντήσει για τη γνησιότητα των βίντεο – Βαθύτατα εκτεθειμένος ο Ανδρουλάκης
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Λιτανεία στο νησί – Κάτοικοι με εικόνες βγήκαν στους δρόμους [βίντεο]
- Γεωργιάδης: Έτοιμα 16 διαμερίσματα για γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Μυκόνου