Ο πρωθυπουργός και ο εμίρης του Κατάρ επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.
Πρέσβης Κατάρ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ντόχα έχει μεγάλη σημασία
Την ισχυρή βούληση του Κατάρ για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα, εκφράζει ο Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα, Άλι Αλ Μανσούρι, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα.
«Οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού» αναφέρει ειδικότερα.
Για selfies στη Βαρβάκειο ο Κασσελάκης
Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σημασία της επίσκεψης για τις διμερείς σχέσεις. «Έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», τονίζει ο πρέσβης του Κατάρ.
Επισημαίνει πως η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνει τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών.
Μάλιστα, εκτιμά ότι η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις και υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.
Η δήλωση του πρεσβευτή του Κατάρ στην Ελλάδα
«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κράτος του Κατάρ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
Η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η οποία επιβεβαιώνει την σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών. Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί επίσης ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις. Υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.
Οι δύο χώρες διέπονται από έντονη επιθυμία όπως ενισχύσουν και επεκτείνουν τη διμερή συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, καθότι και οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού».
Ειδήσεις σήμερα
Πιερρακάκης: Τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη
Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη – Τι είπε για μη κρατικά ΑΕΙ και αγρότες
ΑΝΑΛΥΣΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλειδί η στήριξη της Δύσης για την έκβαση
Μη κρατικά ΑΕΙ: Ενδιαφέρον από βρετανικά και κυπριακά πανεπιστήμια
«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας
ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν… μαχαίρια στον νέο εμφύλιο με αποκαλύψεις και πόλεμο τρόλ