Στον αγώνα δρόμου έως τις κάλπες του 2027 το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο, ακολουθώντας μια συνεπή στάση από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας, να μην υποκύψει στην παροχολογία που θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Για τον λόγο αυτόν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε όταν ρωτήθηκε για 13ο και 14ο μισθό ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν, δεν τα έχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση για να τα δώσει.
Προσπαθεί, ωστόσο, αντιμετωπίζοντας τη φοροδιαφυγή και δημιουργώντας θέσεις εργασίας να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, χωρίς να αυξάνει φόρους, αντίθετα να μειώνει τους άμεσους και έτσι να βελτιώσει την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής όσων αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί. Και στρέφει το βλέμμα της στη μεσαία τάξη, η οποία σήκωσε μεγάλο βάρος στα χρόνια της κρίσης.
Σε επίπεδο αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της μισθολογικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ θα υπάρξει περαιτέρω στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων. Τότε είναι που επίσης θα υπάρξουν παρεμβάσεις και για τους μισθούς των Σωμάτων Ασφαλείας.
Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο προχωράει σε παρεμβάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, προλαμβάνοντας αλλά και λύνοντας προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν και βεβαίως κλείνοντας τραύματα από τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών.
Σε παράλληλο χρόνο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κων/νος Κυρανάκης, καταρτίζει νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, της ΡΑΣ, αλλά και των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθεί το «μοντέλο ΔΕΗ» με στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία θα εργαστούν από κοινού με τα στελέχη του ΟΣΕ για έναν ασφαλή σιδηρόδρομο.