Έτσι, η κατάθεση του νομοσχεδίου θα καθυστερήσει λίγες ημέρες και θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τασούλας, ανέφερε ότι συμφωνεί με την διάταξη, η οποία ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εγκρίνει το αίτημα για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου. Ξεκαθάρισε δε, ότι αίρει τον αρχικό προβληματισμό του για τον αν η παρέμβασή του αυτή, πρέπει να γίνεται πριν ή μετά από αυτή των δικαστών.
Κατά την σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να είναι δημόσια η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, με το αιτιολογικό ότι τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν κληθεί, δεν μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο, καθώς είναι ιδιώτες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικώς στην συνεδρίαση και δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους και ως εκ τούτου, στην περίπτωση που δεν προσέλθουν, θα ζητήσει από την Επιτροπή να διατάξει την βίαιη προσαγωγή τους.
Ωστόσο, κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να διατάξει την βίαιη προσαγωγή, καθώς δεν πρόκειται για διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, αλλά για διαδικασία ακρόασης.
Κιβωτός του Κόσμου: Οι δωρεές εκατομμυρίων σε μία πενταετία και οι δύο ιδιοκτήτριες
Ρόδος: Η οικιακή βοηθός ομολογεί τρεις φόνους και δηλώνει σχιζοφρενής
Προσφυγικά: Τα «μπαλώματα» στο αυτοκίνητο πρόδωσαν τον εμπρηστή της «Real»