Η κίνηση αυτή φέρνει ανακατατάξεις στον χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο κινούνται ο Πάνος Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός πως και οι δύο αποτελούν παρελθόν από την Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια, ήταν και πολιτικοί αντίπαλοι.
Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κ. Μπαλτάκος έχει ιδρύσει κόμμα μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μπορεί η απόφαση αυτή να αφήνει μόνο του τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος διέγραψε και τον συνιδρυτή του, προκαλεί όμως απορίες πώς ο Πάνος Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος αποφάσισαν να συμπορευτούν γιατί οι κουβέντες που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν μόνο φιλικές δεν ήταν…
Συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2018 ο τέως υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 καταφερόταν κατά της Νέας Δημοκρατίας γιατί όπως είπε δεν είναι μία σοβαρή κεντροδεξιά παράταξη σαν αυτή που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κάλεσε μάλιστα την ΝΔ «να σοβαρευτεί, να ακολουθήσει αυτά που της λέει ο Μεϊμαράκης που ήταν σοβαρός πρόεδρος και ψήφισε το πρόγραμμα του ’15, να αφήσει τους ακραίους μαζί με τον Σαμαρά να πάνε πίσω στον ΛΑ.Ο.Σ να πουλάνε βιβλία και να αποφασίσει να γίνει σοβαρή κεντροδεξιά η οποία θα είναι αποδεκτή και στην Ευρώπη και να κοιτάει το καλό της πατρίδας μας. Η ΝΔ ήταν πάντα ένα κόμμα το οποίο ήταν εθνικά υπεύθυνο, τώρα το έχουν αφήσει στα χέρια του Σαμαρά, του Μπαλτάκου και του Γεωργιάδη. Αυτή η ΝΔ δεν είχε καμία σχέση με την ΝΔ που γνώρισε ο ελληνικός λαός»!
https://youtu.be/xEo3NTJpOKM?t=1172
Στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «το βράδυ μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας, μαζί με την ΚΟ και τους συνεργάτες της πήγαμε για φαγητό και έγινε η πρώτη συζήτηση για τις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές. Εκεί μου αποκάλυψαν παρουσία όλης της ΚΟ ότι όχι απλώς υπήρχαν πιέσεις, αλλά έγιναν και ραντεβού και ότι ο κ. Δημήτρης Καμμένος μαζί με τον Μπαλτάκο έκλειναν ραντεβού σε βουλευτές, σε διαμερίσματα, για να τους πείσουν να ψηφίσουν “υπέρ” της πρότασης δυσπιστίας για να προχωρήσουν σε νέο δεξιό φορέα που θα έχει και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών για να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα»…
Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρούσε μέχρι πολύ πρόσφατα τον κ. Μπαλτάκο όχι μόνο ακροδεξιό και ασόβαρο αλλά του χρεώνει και προσπάθειες για την διάλυση των ΑΝΕΛ. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά.
Επιστρέφουμε πίσω στο 2014, όταν και είχε «σκάσει» η υπόθεση της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη στην Βουλή, μία συνομιλία που έφερε και την παραίτηση του πρώτου από την θέση του γενικού γραμματέα τότε της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Τότε, ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής με έναν πύρινο λόγο είχε μιλήσει για ακροδεξιά, νεοναζισμό και απευθείας συνομιλίες της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή.
Για τους γνωρίζοντες πάντως, η συνεργασία αυτή δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Μόλις πρόσφατα ο Τάκης Μπαλτάκος σε τηλεοπτική εκπομπή έλεγε ξεκάθαρα πως «δεν είπα ότι δεν τα βρήκα, ούτε ότι τα βρήκα με τον Πάνο Καμμένο», φανερώνοντας πως οι διεργασίες δεξιότερα της ΝΔ ήταν και είναι έντονες.