Χθες έπρεπε να σηκωθεί πρωί για να δώσει το «παρών» και να καταθέσει στεφάνι στις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Αντίστασης για τη συμπλήρωση 82 ετών από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Εκεί δεν είπε κουβέντα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξήρε την ικανότητα του ελληνικού λαού, όταν είναι ενωμένος, να πετυχαίνει.
«Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη δράση μας μετά τη διακήρυξή μας ως Κίνημα Δημοκρατίας πραγματοποιείται σε αυτήν τη σπουδαία επέτειο για τη χώρα μας. Αυτό δείχνει πως, όταν ο ελληνικός λαός δρα με ομοψυχία, μπορεί να πετύχει τα πάντα: να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εχθρούς και να αναπτερώσει το ηθικό όλου του λαού», είπε ο κ. Κασσελάκης και προέτρεψε επίσης τους πολίτες να αντλήσουν έμπνευση από το κατόρθωμα του Γοργοποτάμου ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν στο κοινό τους μέλλον. «Η εθνική ομοψυχία είναι πάνω απ’ όλα», κατέληξε.
Το ενδιαφέρον ωστόσο αφορά το παρασκήνιο της ίδρυσης του Κινήματος Δημοκρατίας. Και κυρίως αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν, εκτός από τους Κ. Μάλαμα, Ρ. Χρηστίδου, Α. Αυλωνίτη, Γ. Πούλου και Θ. Τζάκρη, οι οποίοι ήδη υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.
Αποστάσεις
Ο Πέτρος Παππάς δεν ήταν, το Σάββατο, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως δεν ήταν ούτε ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο πρώτος ήταν στο Λονδίνο και λένε ότι έχει πάρει αποστάσεις το τελευταίο διάστημα από τον Στέφανο Κασσελάκη. Λένε επίσης ότι συζητά με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές. Ο δεύτερος έλειπε στον Καναδά, αλλά δεν έχει δώσει στίγμα μετά από εκείνη τη δήλωσή του ότι περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα που τον έκανε βουλευτή Επικρατείας, για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
Το επιτελείο Κασσελάκη περιμένει και άλλους κραδασμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταφέρει να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, για την οποία απαιτούνται δέκα βουλευτές.
Αλλά και η Κουμουνδούρου, μετά την εκλογή νέου προέδρου, δεν θα ανεχθεί για πολύ βουλευτές να αμφιταλαντεύονται. Θα ασκήσει έντονη πίεση προς όλους όσοι απέμειναν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σχετικά με το αν θα μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.
Για παράδειγμα, τόσο για τον Πέτρο Παππά όσο και για τον Ευάγγελο Αποστολάκη λέγεται ότι τα ταξίδια, σε Λονδίνο και Καναδά αντίστοιχα, ήταν κινήσεις με τις οποίες απλώς προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο. Και ότι αν είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ο ένας από το Λονδίνο και ο άλλος από τον Καναδά, θα μπορούσαν να είχαν ξεκαθαρίσει τη στάση τους.