Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη για ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού νόμου ώστε να μην ιταλοποιηθεί η ελληνική πολιτική σκηνή, είπε ότι ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση. Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο dnews είχε δηλώσει: «Οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Εχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία κυβέρνηση πολλών κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, υπάρχει ο κίνδυνος να «υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες. Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της Αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Ομως, οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο να συμβαίνει και θα προτιμούσα μια αλλαγή του εκλογικού νόμου». Σε ερώτηση για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας της Ν.Δ., ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Επαναλαμβάνω, όχι, δεν μπορώ να δω την κυρία Λατινοπούλου ως κυβερνητικό μας σύμμαχο. Αν όμως σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς. Οι συμβιβασμοί αυτοί δεν είναι καλό πράγμα στην πολιτική, γιατί ενισχύουν την απαξία του πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτό και θα το επαναλάβω: χρειαζόμαστε έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει ισχυρή κυβέρνηση».
Δείπνοι ειρήνης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Πάντως την ώρα που στη Ν.Δ. συνεχίζονται οι δείπνοι «ειρήνης», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής Αυγενάκη, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει αν επιστρέφει ο κ. Αυγενάκης στη Ν.Δ., ενώ για την περίπτωση του κ. Σαλμά είπε ότι έδωσε απαντήσεις και πως ο βουλευτής δεν διεγράφη επειδή κατέθεσε ερώτηση.
Αναφερόμενος στο εάν η Ν.Δ. είναι συνεπής με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε ότι «αλίμονο εάν η Ν.Δ. δεν ήταν συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη» και προσέθεσε ότι «στη Ν.Δ. -όπως είπε κι ο πρωθυπουργός- είμαστε όλοι καραμανλικοί». Τέλος αναφερόμενος στους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, είπε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν και η κυβέρνηση δεν κρίνει τις απόψεις τους.
Είπε ακόμη με αφορμή ερώτηση για δείπνα υπουργών με βουλευτές ότι η Ν.Δ. είναι ανθεκτική, έχει μάθει να συνομιλεί στα όργανα και ότι «δεν υπάρχει κάποιος δράκος στο παραμύθι που να λέει ότι είναι κάτι διαφορετικό οι πρώην πρόεδροι της Ν.Δ.».
Πάντως στον τελευταίο δείπνο που έγινε γνωστός στην ιστορική ταβέρνα «Καραβίτης» παρόντες μαζί με τον κ. Πιερρακάκη ήταν οι δύο υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Ιωάννα Λυτρίβη, αλλά και οι γενικοί γραμματείς Νίκος Παπαϊωάννου και Ολγα Καφετζοπούλου. Από το Μαξίμου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ήταν και στον δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη, στην αντίστοιχη πρόσκληση του Αδωνη Γεωργιάδη, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Το μενού αμιγώς κρεατοφαγικό με… παϊδάκια, λουκάνικα και κεφτεδάκια, ενώ το κλίμα ήταν καθ’ ομολογίαν αρκετών συνδαιτυμόνων εξαιρετικό. «Απογειώθηκε» δε όταν ο κ. Πιερρακάκης πήρε… λουλούδια από μια ηλικιωμένη πλανόδια πωλήτρια και τα προσέφερε στους βουλευτές του κόμματος.