“Νομίζω ότι τα πάντα στη ζωή είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Σίγουρα η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει πολλά θετικά για έναν πολιτικό και ειδικά έναν νέο, σχετικά, πολιτικό, όπως είμαι εγώ.Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα να ‘σαι κοντά στον πρωθυπουργό, στενός συνεργάτης του – είναι σχολείο. Το δεύτερο είναι η προβολή που βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν δεν είσαι προσεκτικός, δεν διαβάζεις, μπορεί να είναι και όπλο που θα στραφεί εναντίον σου. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι αυτό δυστυχώς το λέει η ιστορία, είναι μια θέση όπου κάποιος αντέχει λίγο, σε σχέση με άλλα χαρτοφυλάκια.
Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο «Βήμα Talks» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου, σχολίασε την γνωριμία του με τον πρωθυπουργό τον οποίο γνώρισε το 2012. «Του είχαμε κάνει μια συγκέντρωση νέων δικηγόρων στο Ηράκλειο Αττικής με φίλους, απόφοιτους, απ’ την Νομική Κομοτηνής. Υπήρχε και μια στενή σχέση του παππού μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πάντοτε ήμασταν υποστηρικτές της λογικής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θαύμαζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε βουλευτή Β’ Αθηνών. Εκεί λοιπόν κατάλαβε και ποιος είμαι. Από τότε είχαμε μια καλή σχέση, αλλά η πιο στενή επαφή ήρθε, νομίζω, όταν διεκδίκησα την προεδρία της ΟΝΝΕΔ» είπε.
«Είχα την τύχη να με συμβουλεύσει, είχα σημαντική στήριξη. Και το πρώτο, πολύ μεγάλο, βήμα για μένα, που μου ‘δωσε ο ίδιος, και του το χρωστάω προσωπικά, ήταν όταν με πρότεινε για γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, τον νεότερο στην ιστορία -μια τεράστια ευκαιρία ζωής» πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στην πολιτική
πρέπει να ‘χεις στο μυαλό σου απ’ την πρώτη μέρα που κάθεσαι σε μία απ’ αυτές τις θέσεις, ότι είναι ό,τι πιο εφήμερο υπάρχει. «Άρα θεωρώ ότι έχω το πλεονέκτημα ενός ανθρώπου που κολλάει ένσημα από 22 ετών. Και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να ‘χει κάποιος που μπαίνει στην πολιτική, παραστάσεις ζωής. Είναι ζητούμενο ν’ αποφασίζουν να πολιτεύονται άνθρωποι με επαγγελματική ιδιότητα» πρόσθεσε.
Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:
«Πριν από κάθε μπρίφινγκ είμαι σε αυξημένη επιφυλακή γιατί ξέρω ότι ένα λάθος, μια αστοχία, δεν θα επηρεάσει μόνο εμένα, αλλά μια ολόκληρη κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό -θα στείλει το λάθος μήνυμα. Το χειρότερο όμως που μπορείς να κάνεις σ’ αυτές τις θέσεις είναι να κουνάς το δάχτυλο. Ένα λάθος συγχωρείται, η αλαζονεία δεν συγχωρείται».
Μιλώντας για τις πιο δύσκολες στιγμές στην δουλειά του τονίζει «Νομίζω ότι οι πιο δύσκολες ημέρες είναι όταν πρέπει ν’ απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν υποθέσεις με φυσικές καταστροφές, όπως ο Daniel, και απώλειες συνανθρώπων μας. Αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αλλά ναι, θα ‘λεγα ψέματα αν έλεγα ότι μεμονωμένες συμπεριφορές, που ενοχλούν τον κόσμο, δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο να διαχειριστεί ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνολικά μια κυβέρνηση».
Καραμανλής: Δυστυχώς, η Τουρκία έχει καταφέρει να μας εμφυσήσει το «δίλημμα» υποχωρήσεις ή πόλεμος
Για το ρόλο του ως πατέρας ο κ. Μαρινάκης αναφέρει «Το μεγάλο βάρος το ‘χει επωμιστεί η Κατερίνα, η γυναίκα μου. Έχει μάλιστα αφήσει εδώ κι ένα χρόνο την δουλειά της κι έχει αφιερωθεί στον γιο μας -επιστρέφει σιγά-σιγά.
Εγώ είμαι όσο πιο ενεργός μου επιτρέπει το πρόγραμμα κι οι υποχρεώσεις μου. Προσπαθώ να μην θυσιάζω τον χρόνο με το γιο μου για πράγματα που μπορούν να γίνουν άλλη ώρα. Αλλά το μυαλό κι η καρδιά μου είναι συνεχώς εκεί. Αν δεν έχω βραδινές υποχρεώσεις, θέλω να προλάβω να τον δω, να τον κάνουμε μπάνιο μαζί με τη γυναίκα μου. Αλλά σίγουρα έχω και τύψεις, που κάπως ισορροπώ σκεπτόμενος ότι πολλά πράγματα τα κάνω και για εκείνον».
Επιπλέον δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος. «Θεωρώ ότι για να ‘χει νόημα αυτό που κάνεις, πρέπει να ‘χει μια αποδοχή, μια κρίση απ’ τους πολίτες κι εφόσον οι πολίτες θέλουν να συνεχίσεις, συνεχίζεις. Περιμένω την επίσημη απόφαση-ανακοίνωση του πρωθυπουργού, αλλά πρώτα ο Θεός θα ‘μαι κι εγώ υποψήφιος κάπου στην Αττική» αναφέρει.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την διαγραφή Σαμαρά αναφέρει ότι του προκάλεσε τρία διαφορετικά συναισθήματα. «Το πρώτο ήταν η αμηχανία. Δεν είναι εύκολο πράγμα να βγάζεις μια ανακοίνωση όπου διαγράφεται ένας πρώην πρωθυπουργός. Το δεύτερο, η απορία. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς έζησε, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι, το πιο σκληρό πρόσωπο του λαϊκισμού και εν μέρει μ’ εκείνη την συνέντευξη υιοθέτησε θεωρίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα -όπως η εξωτερική πολιτική. Το τρίτο είναι ένα συναίσθημα σιγουριάς, εμπιστοσύνης, που μου το εμπνέει ο απλός κόσμος, αυτοί που μπορεί να μας ψηφίζουν αλλά όταν τελειώνει αυτή η συζήτηση σου λένε «ασχοληθείτε με τα δικά μας προβλήματα».
Είναι σημαντικά αυτά τα θέματα; Ναι, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Τις απαντήσεις η κυβέρνηση τις έχει δώσει. Η Ελλάδα επί Μητσοτάκη, κι αυτό το δέχονται ακόμα και σκληροί επικριτές σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής-άμυνας-διπλωματίας, είναι μια χώρα πολύ πιο δυνατή, που πατάει στα πόδια της σε σχέση με την Ελλάδα του’19, που ήταν μια χώρα μαύρο πρόβατο, μια χώρα-επαίτης. Δεν ήταν μια ευχάριστη ημέρα η ημέρα που διεγράφη ο Αντώνης Σαμαράς για κανέναν μας, αλλά ήταν μια αναπόφευκτη κίνηση για να συνεχίσουμε ν’ ασχολούμαστε με τα προβλήματα του κόσμου. Δεν χαρήκαμε, αλλά είχαμε χρέος να πάμε παρακάτω» αναφέρει
Τέλος για το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαρινάκης αρνητικός και σημειώνει «Υπάρχει μια διάθεση να σβήσουμε κάθε εστία τοξικότητας. Δεν θα καταφέρουμε να σβήσουν όλες, αλλά τουλάχιστον οι δύο μεγάλοι πολιτικοί πόλοι που αυτή τη στιγμή, δημοσκοπικά τουλάχιστον, είναι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να είναι στην πλευρά των μη τοξικών κομμάτων. Ήταν πολύ περίεργο για μια χώρα που τα ‘χει αφήσει πίσω της πολλά χρόνια, ένας απ’ τους δύο κυρίαρχους πόλους της χώρας να συμπεριφέρεται ως ακραίο κόμμα, με προσωπικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, κατά συγγενών, ν’ απειλεί δημοσιογράφους, δικαστές».
Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στις κυβερνήσεις συνεργασίας δηλώνει ότι δεν τις πιστεύει γιατί δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα. «’Αρα δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, οι πολίτες αποφασίζουν. Αλλά το ξαναλέω, μην βάζουμε το κάρο μπροστά απ’ το άλογο. Έχουμε δυόμισι χρόνια μπροστά μας που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Και θεωρώ ότι εφόσον είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που έχουμε υποσχεθεί, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών» αναφέρει.
Ειδήσεις σήμερα
Βραζιλία: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό