Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου. Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Εβρου.
Προμήνυμα των όσων θα ειπωθούν είναι τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στον Γέρακα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «μόλις χθες (σ.σ.: προχθές) ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία, με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μη χρηματοδοτήσει το έργο στον Εβρο.
Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Χρειάζονται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Και σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδας, που μας είπαν η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ λέγοντάς τους δύο πράγματα:
Πρώτον, ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Ομως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει».
Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «επειδή ακούμε πολλά, πρώτη, δεύτερη κάλπη, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτήν την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό.
Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου; Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό; Ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Ποιος θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Είναι κρίσιμες αυτές οι επιλογές. Ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά ποιος μπορεί και να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε πραγματικά να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο; Ποιος θα προστατεύσει τα σύνορά μας; Ποιος θα συνεχίσει την επόμενη μέρα να κρατάει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης;
Γι’ αυτά θα αποφασίσουμε».
Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας: «Καθαρές λύσεις θα δώσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη της 21ης Μαΐου και βέβαια εσείς θα είστε στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Και ξέρετε ότι το 2019 πετύχαμε μία μεγάλη νίκη, διευρύναμε την παράταξή μας, φέραμε κοντά μας συμπολίτες μας που δεν μας είχαν ψηφίσει στο παρελθόν. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, όταν καταμετρηθούν τελικά τα αποτελέσματα, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα έχει έναν μεγάλο νικητή. Αυτός θα είναι η μεγάλη μας παράταξη, η μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, η Νέα Δημοκρατία».
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, παρέστη και μίλησε στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στα οποία παραβρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.
Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε το Ιδρυμα και τον Ανδρέα Δρακόπουλο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε φορά που σκεφτόμαστε τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιούμε τέτοιες δωρεές, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει σε υποδομές: σε αεροπλάνα, σε οχήματα, σε τεχνολογικά συστήματα. Σπανίως σκεφτόμαστε τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό και θεωρώ τόσο σημαντικό ότι ένα μεγάλο τμήμα αυτής της πρόσθετης δωρεάς των 25 εκατομμυρίων ευρώ κατευθύνθηκε ακριβώς για την κατασκευή ενός -όπως βλέπετε- υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου, προκειμένου οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες μας να έχουν την πιο άρτια και επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχουμε αναθέσει». Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και στο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, το «112», που βοήθησε στην απόκτηση της κουλτούρας εκκένωσης, την οποία στο παρελθόν η χώρα δεν είχε.