Βουλευτές, στελέχη, κομματικά ΜΜΕ, troll του Διαδικτύου έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα χωρίς τέλος, όχι για να προωθήσουν την υποψηφιότητα που υποστηρίζουν αλλά για να «τελειώσουν» τον αντίπαλο και το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα γεφυρωθεί από Δευτέρα το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Εκμεταλλευόμενη τα ήξεις αφήξεις του κ. Κασσελάκη γύρω από τις επιθέσεις για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα -αρχικά ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν ήταν τότε στο κόμμα και δε γνώριζε και μετά «διόρθωσε» λέγοντας ότι δεν πιστεύει τα όσα λέγονται για την Εφη Αχτσιόγλου- η Εφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε χθες μετωπική επίθεση κατά του αντιπάλου της.
Με αφορμή την αρνητική απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate μέσω social media, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε, στη συνέντευξή της στη Lifo, πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», ενώ αναρωτήθηκε: «Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα. Ομως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».
Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εξαπολύσει τη δική του επίθεση κατά της αντιπάλου του. «Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε και σημείωσε ότι «δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για ‘θολά νερά’ ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι». «Πρέπει κάποιος να μη φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι», είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ σχετικά με τη διεξαγωγή debate, απάντησε: «Οταν η κυρία Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει».
Για την παρέμβασή του, πάντως, ότι θα είναι ασπίδα απέναντι στις επιθέσεις που θα δεχθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο επιτελείο της κ. Αχτσιόγλου σχολιάζουν την αλαζονεία του κ. Κασσελάκη να μιλά λες και έχει εκλεγεί πρόεδρος πριν από την Κυριακή και όχι το περιεχόμενο του μηνύματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά από τους 45.000 παλαιούς ψηφοφόρους που δεν είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή, μόνο 7.500 έστειλαν επικαιροποιημένα τα στοιχεία τους για να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή, ενώ το σύστημα Τσίπρα – Κασσελάκη, συνεχίζει να αφήνει αιχμές και υπονοούμενα ενάντια στην Εφη Αχτσιόγλου περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά.
Περί υπονόμευσης Τσίπρα μίλησαν ο Γιώργος Τσίπρας, ο Γιάννης Ραγκούσης κ.ά., μίλησε όμως και ο Νίκος Παππάς που όταν ρωτήθηκε από τηλεοπτική εκπομπή τι γνωρίζει από τα όσα διακινούνται στα social media, αν υπάρχει όντως το sms για το οποίο έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη η κ. Αχτσιόγλου ή όχι, είπε ότι κάτι μεσολάβησε από την Κυριακή των εκλογών από την απόφαση του Τσίπρα να εκτεθεί ξανά ενώπιον των μελών του κόμματος και την απόφασή του να παραιτηθεί…
Debate Μητσοτάκη-Μπρυκνέρ: Δουλειά μου είναι να προστατεύσω τα σύνορα - Δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν
Μετά, βεβαίως, ο κ. Παππάς ζήτησε από όλους να κάνουν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ενώ απέδωσε τα σενάρια περί διάσπασης στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον κ. Σκουρλέτη που ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί ο ίδιος και να «κόψει» την όλη συζήτηση περί υπονόμευσής του και να μην εκφράζεται μέσω τρίτων, ο κ. Παππάς είπε ότι «αυτή η δήλωση αδικεί και τον Πάνο και τον Αλέξη».
Επίθεση από Φίλη
Αίσθηση προκάλεσαν χθες τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για την περίοδο 2012 – 2015: «Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Ν.Δ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ.» είπε ο κ. Φίλης.
«Οσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ» συνέχισε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην ανάρτηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, για τους οποίους πρόσθεσε: «Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Εφη (Αχτσιόγλου) κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε.
ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA
Στα κομματικά ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο πάντως τα πράγματα έχουν γίνει ανεξέλεγκτα, καθώς προσωπικές επιθέσεις και απειλές εξαπολύονται, ενώ τα λεγόμενα troll του Διαδικτύου έχουν ξεσαλώσει, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» να αναφέρεται σε συγκεκριμένους ανώνυμους λογαριασμούς που δρούσαν και προεκλογικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και να διερευνά ότι υπάρχουν λογαριασμοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 150 μηνύματα την ώρα, αριθμός που μπορεί να εξηγηθεί μόνο εάν υπάρχει ένας διαχειριστής για πολλούς λογαριασμούς.
Δεν θα πάει στη Βουλή ο Κασσελάκης
Εδώ και αρκετές ημέρες διακινείται από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ένα σενάριο για το πώς θα μπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης -εφόσον κερδίσει την Κυριακή- να μπει στη Βουλή. Με δεδομένους τους όρους του Συντάγματος και του σχετικού νόμου θα έπρεπε να παραιτηθεί τουλάχιστον ένας εκλεγμένος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα άλλοι πέντε επιλαχόντες μετά από αυτόν, για να βρεθεί στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης, ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο «έτρεχε» μέρες, αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ γινόταν παράλληλα γνωστό ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια του κ. Κασσελάκη να μπει στη Βουλή και πως αν εκλεγεί την Κυριακή, θα καθίσει τουλάχιστον ένα χρόνο εκτός Βουλής, δρομολογώντας την είσοδό του στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές. Με ποιο τρόπο; Χρίζοντας υποψήφιους ευρωβουλευτές κάποιους από τους βουλευτές Επικρατείας που βρίσκονται στη λίστα πριν από εκείνον.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τις σαφείς δηλώσεις του Οθωνα Ηλιόπουλου και της Ελενας Ακρίτα ότι δε σκοπεύουν να παραιτηθούν -σ.σ. η κ. Ακρίτα αποκάλυψε μάλιστα πως ο Τσίπρας της είχε υποσχεθεί θέση υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εθνικές εκλογές- τα φώτα έπεσαν πάνω στον τρίτο εκλεγμένο βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελο Απστολάκη και τους πέντε που ακολουθούν, δηλαδή τους Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλη Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή (σ.σ. έχει δηλώσει ότι παραιτείται για να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης) και Ζωρζέττα Λάλη.
Επειδή λοιπόν κρίθηκε ότι το θέμα αυτό μόνο ζημιά κάνει στον κ. Κασσελάκη πριν τη δεύτερη Κυριακή, το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαρρεύσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ζητήσει την παραίτηση κανενός βουλευτή προκειμένου, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα.