Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 π.μ. στην Ολομέλεια της Βουλής και συμμετείχαν συνολικά 297 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Κώστας Τασούλας με 160, μετά 49 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», ενώ η προτεινόμενη του ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη, η οποία υποστηρίζονται και από τη Νέα Αριστερά υπερτέρησε με 40 ψήφους σε σχέση με τον προτεινόμενο του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Γιαννίτση.
Παρακάτω αναλυτική οι ψήφοι:
- Κώστας Τασούλας (προτεινόμενος από ΝΔ): 160
- Λούκα Κατσέλη (προτεινόμενη από ΣΥΡΙΖΑ, υποστηριζόμενη από Νέα Αριστερά): 40
- Τάσος Γιαννίτσης (προτεινόμενος από ΠΑΣΟΚ): 34
- Κώστας Κυριακού (προτεινόμενος από Νίκη): 14
- Παρών: 49
Τον Κ. Τασούλα ψήφισαν η ΝΔ (156 βουλευτές), ο Αντώνης Σαμαράς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΝΔ), ο (ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες) Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο Μάριος Σαλμάς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ), Γιάννης Σαράκης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από Ελληνική Λύση
Την Λ. Κατσέλη ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ (26 βουλευτές), η Νέα Αριστερά (11 βουλευτές), η Αθηνά Λινού (ανεξάρτητη, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Σαρακιώτης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ), Αθηνά Παπαϊωάννου (ανεξάρτητη, προερχόμενη από Πλεύση Ελευθερίας).
Τον Τ. Γιαννίτση ψήφισε το ΠΑΣΟΚ (31 βουλευτές) και οι Μπουρχάν Μπαράν (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ), Ράνια Θρασκιά (ανεξάρτητη, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ).
Τον Κ. Κυριακού ψήφισαν η Νίκη (10 βουλευτές), οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Κώστας Φλώρος.
Παρών ψήφισαν το ΚΚΕ (21 βουλευτές), η Ελληνική Λύση (11 βουλευτές), η Πλεύση Ελευθερίας (6 βουλευτές), οι Σπαρτιάτες (5 βουλευτές), οι προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας (Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης),ο Μιχάλης Χουρδάκης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από Πλεύση Ελευθερίας) και ο Θανάσης Χαλκιάς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες).
Απόντες ήταν οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Γιώργος Ασπιώτης και ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης (απέστειλε επιστολή εξηγώντας την απουσία του χωρίς να δηλώνει πρόθεση ψήφου και η Γιώτα Πούλου (ανεξάρτητη, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενη στο Κίνημα Δημοκρατίας).
Να σημειωθεί, ότι η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί στην τέταρτη ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου.
Παρακάτω οι ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί:
- 1η ψηφοφορία 25 Ιανουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 200 βουλευτές
- 2η ψηφοφορία 31 Ιανουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 200 βουλευτές
- 3η ψηφοφορία 6 Φεβρουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 180 βουλευτές
- η ψηφοφορία 12 Φεβρουαρίου με απαιτούμενη πλειοψηφία 151 βουλευτές και
- 5η ψηφοφορία 18 Φεβρουαρίου με σχετική πλειοψηφία.
Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου
Παράλληλα, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, που εκοιμήθη σήμερα, Σάββατο (25/1) τήρησε η Βουλή.
Με την έναρξη της συνεδρίασης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από το Σώμα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για την κοίμηση του Αναστάσιου.