Όπως είπε, οι δικαστικές αποφάσεις σε μία δημοκρατία είναι σεβαστές και εκτελεστές. «Έχουμε κάνει ήδη πολλές συσκέψεις και μεταξύ μας τα δύο υπουργεία (Οικονομικών και Εργασίας) και με τον πρωθυπουργό να δούμε πώς θα χειριστούμε ένα πολύ δύσκολο θέμα. Δεν είναι εύκολη αυτή η εξίσωση, θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι μία απόφαση που είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να προσαρμοστούμε. Από την άλλη, πρέπει αυτή η εφαρμογή να μην τινάξει στον αέρα τη χώρα» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.
Αναφέροντας ότι η διάταξη δεν έχει αποφασιστεί, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι η διάταξη, που θα επιλέγει, θα επηρεάζει σε κάθε περίπτωση το σύνολο των συνταξιούχων δικαστικών. «Δεν ξέρω ακόμη τα ύψη, τα όρια και τον τρόπο» αποσαφήνισε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το ανώτατο δικαστήριο εξέδωσε μία απόφαση. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να την σεβαστεί. Από την άλλη, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει δύο ακόμα αρχές: τη δημοσιονομική σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Άρα, πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, που θα δείχνει τον σεβασμό μας στη δικαστική απόφαση, χωρίς να διακινδυνεύουμε τα άλλα δύο.
Θα προσπαθήσουμε να είναι μία τέτοια διάταξη και έτσι γραμμένη που τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο θα καταλάβει ότι εμείς δεν θέλουμε να προσβάλουμε το δικαστήριο. Όμως, σε κάθε περίπτωση, τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική, γιατί, αν ασκούν δημοσιονομική πολιτική τα δικαστήρια, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει γρήγορα.
Εγώ την απόφαση την θεωρώ τελείως λανθασμένη, διότι δημιουργεί την εύλογη αίσθηση στους συμπολίτες μας ότι οι υπόλοιποι αδικούνται και αυτό δεν είναι ωραίο».
Ειδήσεις σήμερα
Συναγερμός στο Πεδίον του Άρεως: Εντοπίστηκε κρανίο από υπάλληλο του Δήμου
Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός σε βάρος μαθητή γυμνάσιου – Ψήφισε κατά της κατάληψης