Σε ό,τι αφορά στο όνομα, δεν έχει ακόμα προκύψει το νέο, του έχουν προτείνει ωστόσο στο νέο όνομα να μην υπάρχει καθόλου η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ». Οι εισηγητές πιστεύουν ότι μόνο αν δεν υπάρχει καθόλου το «ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Τσίπρας θα καταφέρει να υπερβεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα, που ακόμα είναι ισχυρό στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στους πολίτες που τοποθετούνται στον μεσαίο χώρο και στο Κέντρο, στους οποίους ο κ. Τσίπρας (λέει ότι) θέλει να απευθυνθεί.
Σε ό,τι αφορά στο χρώμα, έχει προταθεί και αντιμετωπίζεται θετικά τα νέα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόκκινο και το πράσινο. Το πρώτο να συμβολίζει την ανάγκη της κοινωνικής συμμαχίας για την υπεράσπιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και το δεύτερο την ανάγκη μιας συμμαχίας που αφενός βάζει προτεραιότητα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος και καλεί όλες τις δυνάμεις με αυτό το κοινό σημείο αναφοράς να συμμετάσχουν, αφετέρου «κλέβει» το χρώμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σηματοδοτώντας ότι το κόμμα που θα προκύψει μετά το Συνέδριο και θα έχει νέο όνομα οπτικά θα παραπέμπει σε δύναμη του Κέντρου.
Μεγάλη φθορά
Στο σκεπτικό των εισηγητών, με το οποίο ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει συμφωνήσει, είναι ότι το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ» έχει υποστεί μεγάλη φθορά που δεν μπορεί να αποκατασταθεί για τους πολίτες που βρίσκονται εκτός του πυρήνα των οπαδών του κ. Τσίπρα και είναι οι περισσότεροι. Κρίθηκε, επίσης, ότι παραπέμπει στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το ενισχύει, όπως και θυμίζει στην κοινή γνώμη όλα τα αρνητικά της περιόδου 2015-2019 τα οποία ο κ. Τσίπρας προσπαθεί οι πολίτες να ξεχάσουν. Επιπλέον, οι εισηγητές ευελπιστούν ότι αν το κόμμα πάψει να ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα ατονήσει και η εσωκομματική διαμάχη εκείνων που υπερασπίζονται την περίοδο 2015-2019 και δεν θέλουν το κόμμα να την αποκηρύξει και εκείνων που παλεύουν για να αποκηρυχθεί η περίοδος 2015-2019 και να γίνει μία νέα αρχή.
Σε ό,τι αφορά στο πώς θα φτάσει ο κ. Τσίπρας να επιβάλει μία τέτοια αλλαγή, η απάντηση βρίσκεται στην πρόσφατη αναφορά του στη θέσπιση των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων. Αντικείμενο των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων δεν θα είναι μια μελλοντική συνεργασία με τη Ν.Δ., όπως σκοπίμως άφησαν να διαρρεύσουν από την πλευρά της «Ομπρέλας» για να προβοκάρουν τις αλλαγές που προωθεί η ηγεσία. Αντικείμενο των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων θα είναι θέματα όπως η αλλαγή του ονόματος, των χρωμάτων, της πολιτικής συνεργασιών, του ιδεολογικού στίγματος, του τρόπου εκλογής του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής, για τα οποία ο κ. Τσίπρας χρειάζεται διευρυμένη νομιμοποίηση και σίγουρα μεγαλύτερη βάση από ένα συνέδριο για να τα περάσει και να τα υλοποιήσει.
Αντίφαση
Ο κ. Τσίπρας θέλει να ηγηθεί ενός κομματικού οργανισμού με εντελώς νέα… βιτρίνα, όπου το μόνο ίδιο με το παρελθόν θα είναι ο ίδιος και οι πολύ στενοί του συνεργάτες, καθώς έχει πειστεί ότι διαιωνίζοντας τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, restart δεν μπορεί να κάνει.
Στέφανος Κασσελάκης: Αύριο «γεννιέται» το πιο συμμετοχικό κόμμα στη χώρα
Η αντίφαση βρίσκεται στο γεγονός ότι, αισθανόμενος την πίεση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, διολισθαίνει σε θέσεις και συμπεριφορά που επαναφέρουν το 2014, δεν βασίζονται στο 2022, δεν κοιτούν στο 2023. Πιεζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, δίνει τα «κλειδιά» στους Καρτερό και Πολάκη που μισούν και εξ αντικειμένου δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο και τον μεσαίο χώρο, δεν έχουν ρόλο στη στρατηγική ήπιας και με θέσεις αντιπολίτευση, δεν έχουν λύσεις σε περιβάλλον ομαλότητας και κανονικότητας.
Κάποιοι λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του θεωρούν πως η χώρα εισέρχεται σε νέα κρίση και η Ελλάδα δεν θα συνέλθει από την πανδημία και την ακρίβεια. Αλλοι παραδέχονται ότι ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του επενδύουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επειδή αισθάνονται άβολα και δεν έχουν τρόπο να υπάρξουν και να επιβιώσουν πολιτικά αν η Ελλάδα υπερβεί την πανδημία, η ακρίβεια υποχωρήσει και η ελληνική οικονομία πάρει τα πάνω της.
Αυτές είναι, όμως, οι αποφάσεις του κ. Τσίπρα.
Νέο όνομα και κατάργηση του αρκτικόλεξου ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λένε συνεργάτες του σηματοδότησε την άνοδο από το 3% στο 36% αλλά τώρα είναι το βασικότερο εμπόδιο για την επανεκκίνηση που χρειάζεται ο κ. Τσίπρας, νέα χρώματα το κόκκινο και το πράσινο, εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση, διοίκηση με την επίκληση ή και τη διενέργεια εσωκομματικών δημοψηφισμάτων όπου χρειαστεί και αν υπάρχει μειοψηφία που αντιδρά στις αποφάσεις της πλειοψηφίας (δηλαδή του προέδρου).
Και όλα αυτά με τους Καρτερούς και τους Πολάκηδες και όχι με τους Τσακαλώτους και τους Φίληδες που παραπέμπουν στην περίοδο 2015-2019 που ο κ. Τσίπρας θέλει οι πολίτες να ξεχάσουν.
Και μην προσπαθούν κάποιοι, για να μη χρεώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου το «@ντε Γ@μ@σ@ Μητσοτάκη» του Καρτερού και του Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα, να πουν σήμερα ότι ο Θανάσης Καρτερός έπαψε να είναι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα από το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από την κυβέρνηση και είναι απλώς ένας αρθρογράφος της «Αυγής». Λες και όταν η εφημερίδα που ελέγχεις λέει «Go Fuck Yourself» στον πρωθυπουργό της χώρας, την ευθύνη έχει μόνο ο υπογράφων και όχι εσύ που την ελέγχεις.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr