Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:
«Κ. Χαρβαβέλλας: Για πέστε μου κάτι άλλο τώρα. Γιατί επιλέγετε πλέον αυτή τη μοναχική πορεία, στον πολιτικό «στίβο», ας το πούμε έτσι.
Ραχήλ Μακρή: Κατ’ αρχήν δεν είναι πιστευώ μοναχική, ίσα ίσα στη πορεία, θα είναι μια συλλογική πορεία, έτσι όπως την έχω οραματιστεί, γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενωθεί για την καταστροφή της χώρας και πλέον οι ίδιοι επικαλούνται διχαστικά διλήμματα περί υποτιθέμενων αριστερών και δεξιών για το λαό, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε ιδεολογικό, όπως αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα, εμείς δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, συσκεπτόμενοι Έλληνες, σκεπτόμενοι πολίτες να βαδίζουμε από δω και από κει μόνοι μας ο καθένας, γιατί η κοινωνία έχει και αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να ενωθούν.
Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω εγώ πολιτικά, έχοντας ίσως μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία από τους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία.
Κ. Χαρβαβέλλας: Κατάλαβα. Αυτό σημαίνει κ. Μακρή ότι θα επιχειρήσετε δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ή θα ενταχθείτε σε ένα από τα υπάρχοντα κόμματα;
Αντώνης Σαμαράς: Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή του και τα επόμενα βήματα
Ραχήλ Μακρή: Στα υπάρχοντα κόμματα, κατά την πλειοψηφία τους, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, εκφράζουν όλα μία πολιτική που εγώ πάλεψα και είμαι ενάντιά της και σήμερα επιβεβαιώνομαι, άρα δεν θα μπορούσα να συμπράξω με ένα κόμμα που θα κληθώ αύριο, αν εκλεγώ μαζί του να εφαρμόσω πολιτικές ή να ψηφίσω πολιτικές που δεν πιστεύω και είναι καταστροφικές για την κοινωνία, κατά τη δική μου άποψη.
Κ. Χαρβαβέλλας: Άρα μιλάμε για έναν νέο φορέα, από ότι καταλαβαίνω.
Ραχήλ Μακρή: Φυσικά…Θα δημιουργήσω έναν πολιτικό φορέα, τον οποίο προσπαθώ να είναι διαφορετικός από τα παλαιοκομματικά σχήματα που έχουμε συνηθίσει, όπου θα έχει τα χαρακτηριστικά που έχω εγώ ως πολιτικός και ως άνθρωπος.
Δηλαδή, που δεν βάζω πολιτικές ταμπέλες ή ιδεολογικούς φραγμούς πάνω από την πολιτική και η πολιτική η οποία θα πρέπει να ασκείται είναι για τον άνθρωπο, για τον πολίτη και όχι για τον αν είναι αριστερός η δεξιός, γιατί και όταν κυβερνάει ένας πολιτικός αν του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει μία χώρα και να πάρει την εντολή, μπορεί να την παίρνει με ένα συγκεκριμένο κόμμα, αυτό που έρχεται και είναι η πλειοψηφία του λαού, ωστόσο όμως ασκεί την πολιτική για όλους τους Έλληνες πολίτες και για το 100% της κοινωνίας, δεν το ασκεί μόνο για την εκλογική του, ας πούμε, βάση.
Κ. Χαρβαβέλλας: Οπότε μιλάμε για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα από την κ. Ραχήλ Μακρή…
Ραχήλ Μακρή: Φορέα όμως».