Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, εξαρτώνται από το μέγεθος αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας». Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών «το ψηφιακό Κράτος θα λειτουργεί δίχως γραφειοκρατία. Κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η ταχύτητα, η εγκυρότητα, η αξιοκρατία και η διαφάνεια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ψηφιοποίησης που έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ανέφερε ότι ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι Έλληνες του εξωτερικού θα δηλώσουν ψηφιακά τα στοιχεία τους, για να εγγραφούν στους ειδικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Μέσα από τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι έχει εκπονηθεί ένας κοστολογημένος οδικός χάρτης του σχεδίου δράσης «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση 2030».
Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες πλατφόρμες για:
● καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων των πολιτών
● έξυπνη ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκινήτων
● εγκατάσταση συστήματος ευφυών μεταφορών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας
● έξυπνη διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων
● αυτοματοποιημένη, real time διαχείριση των λαϊκών αγορών
Δένδιας από τις ΗΠΑ: «Πυλώνας σταθερότητας η στενή συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κυπριακής Δημοκρατίας»
● επιμόρφωση δημοτικών υπαλλήλων στις νέες τεχνολογίες
● ηλεκτρονική ενημέρωση και διαβούλευση των πολιτών για τις αποφάσεις των Δήμων
● αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
● ανάπτυξη δικτύων 5G, μέσω ΣΔΙΤ, για την αξιοποίηση δημοτικών υποδομών
● δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη γεωχωρικών δεδομένων, που θα αφορά σε κτηματολόγιο, χρήσεις γης, σχέδια πόλεων, δασικές εκτάσεις, ζώνες προστασίας περιβάλλοντος κ.ά.
Στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει, όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η εμβληματική μεταρρύθμιση για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, μέσα από την οποία Δήμοι και Περιφέρειες θα αναλάβουν σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων του Κράτους.
Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους «θα μπει τέλος στην επικάλυψη αρμοδιοτήτων, στη γραφειοκρατία και στην ταλαιπωρία πολιτών και επενδυτών. Με αυτή τη μεταρρύθμιση, η κυβέρνηση θα δώσει τον χώρο και την απαιτούμενη διοικητική δυναμική στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκτήσουν σημαίνοντα ρόλο στο “χτίσιμο” της Ελλάδας του 2030. Μια νέα Ελλάδα ψηφιακή, σε αναπτυξιακή τροχιά, που θα δίνει όραμα σε όλους τους πολίτες της», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ανατροπή στη δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας – Η απόφαση-μυστήριο του δικαστηρίου
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε «delivery» κοκαϊνης σε Εκάλη, Βούλα, Κηφισιά και Κολωνάκι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr