Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «κατά τους θερινούς μήνες, παρατηρήθηκαν προβλήματα στα ποσοστά της στελέχωσης των μετεωρολογικών σταθμών, ιδιαίτερα εκείνων της νησιωτικής χώρας, κατά βάση λόγω της λήψης των θερινών κανονικών αδειών από το προσωπικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ΓΕΑ -ως καθ ύλην αρμόδιο για τη στελέχωσή τους- ενισχύει τους μετεωρολογικούς σταθμούς με στρατιωτικό προσωπικό, όποτε αυτό απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη των τρεχουσών συνθηκών και πάντοτε σε συντονισμό με την ΕΜΥ».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «μακροπρόθεσμα, το πρόβλημα της χαμηλής στελέχωσής τους θα αντιμετωπιστεί, αρχικά με την προσεχή πρόσληψη νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και στη συνέχεια με τις προωθούμενες διαδικασίες πρόσληψης ΕΠΟΠ για τα έτη 2020 έως και 2022, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνεται και προσωπικό ειδικότητας μετεωρολόγου παρατηρητή (ΟΜΕΤ)».
Περαιτέρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε: «Το προσωπικό των μετεωρολογικών σταθμών εργάζεται με το σύστημα 24ωρης απασχόλησης (βάρδιες) και αποτελεί ειδικό καθεστώς που δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της επιπλέον χορήγησης απαλλαγών (ΟFF), το οποίο διέπει το λοιπό στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ώρες υπηρεσίες διανυκτερεύσεως. Προς αποφυγή φαινομένων υπερωριακής απασχόλησης, το ΓΕΑ μεριμνά, επίσης, για την ενίσχυση των μετεωρολογικών σταθμών. Αναφορικά με τη νομοθέτηση αμοιβής της υπερωριακής εργασίας, επαναλαμβάνω ότι η πολιτική για τις πάσης φύσεως αποδοχές εκφεύγει τωναρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ και ασκείται αποκλειστικά από το υπουργείο Οικονομικών».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr