Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου, αν και συζήτηση για την υπόθεση Παπαδημούλη υπήρξε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσαν στον τρόπο με τον οποίο αγόρασε και εκμεταλλεύεται ο κ. Παπαδημουλης 15 από τα 38 ακίνητα που έχει στην κατοχή του και, παρά τη στήριξη που παρείχαν στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φίλης κ.ά., οι αποστάσεις που τήρησε χθες ο φίλος του κ. Παπαδημούλη Γ. Μπάλαφας δεν ήταν τυχαίες. Η Κουμουνδούρου πάντως δεν επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ενώπιον των μελών της Π.Γ. ότι η υπόθεση Παπαδημούλη είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η τελευταία δήλωση Παπαδημούλη παρέπεμπε σε στήριξη από τον κ. Τσίπρα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν χθες με τον ανασχηματισμό. Μετά τις 7 Ιουλίου, λένε – με τη συμπλήρωση δηλαδή εντός έτους διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη – και «διορθωτικός», όχι δομικός.
Κάπου εκεί, λίγο μετά, τοποθετούν χρονικά και τον «ανασχηματισμό της Κουμουνδούρου», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για να κάνει αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πώς συζητούν -όσοι διατείνονται ότι γνωρίζουν- και αυτός «διορθωτικός», όχι δομικός.
Σε αντίθεση ωστόσο με αυτές τις διαρροές αλλά και την «καραμέλα» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σκίζει» ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά επειδή η κυβέρνηση «χώνει» πακέτα από εδώ και από κει, εμφανίζεται μπροστά με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις και τη «λιβανίζουν» τα ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας θέλει να αλλάξει τα πάντα.
Να αλλάξει το όνομα, την ιδεολογία, την πολιτική γραμμή, το είδος της αντιπολίτευσης, την ηγετική ομάδα, την Κεντρική Επιτροπή, τα κομματικά όργανα, τα κοινοβουλευτικά όργανα, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέγεται.
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
Και όλα αυτά θα τα περάσει πρώτα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την Κεντρική Επιτροπή και τέλος από το συνέδριο. Με την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει πρόβλημα. Αυτοί πιέζουν για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτές οι αλλαγές που θα φέρουν την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν στον προθάλαμο για να καταλάβουν τις θέσεις που με εντολή Τσίπρα και την ψήφο των συνέδρων θα αφήσουν κάποια από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ηδη χθες η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε το νέο όνομα, θα είναι ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και επισήμως και θα χρησιμοποιείται από τώρα μέχρι το συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο, χωρίς πρόβλημα. Παράλληλα αρχίζουν και πάλι οι εγγραφές νέων μελών, αλλά και ο προσυνεδριακός διάλογος. Αλλαγή γραμματέα δεν επιχειρεί τώρα ο κ. Τσίπρας. Θα το κάνει στο συνέδριο.
Αυτό που δεν μάθαμε -ακόμα- από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι αν και τι συζητήθηκε με το σχέδιο συγχώνευσης κα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά θα δημιουργηθεί «ΣΥΡΙΖΑ channel».
Ακόμα, δεν μάθαμε τι γίνεται με το διχασμό που αφορά τη βασική γραμμή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου φαίνεται καθαρά ότι υπάρχουν δύο γραμμές.
Επίσης, δεν μάθαμε αν συζητήθηκαν θέματα ιδεολογίας, πολιτικής κ.λπ. μετά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Delphi Forum, όπου όλοι κατάλαβαν πως θα επιχειρήσει δεύτερο lifting, ανάλογο με αυτό του καλοκαιριού του 2015, με στόχο την αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προσωποπαγές κόμμα με πανίσχυρο πρόεδρο και ανίσχυρα όργανα. Αυτό μάλλον κατάλαβε και ο Πάνος Σκουρλέτης όταν δήλωσε στην εφημερίδα «Εποχή» ότι «προσωπικά, αλλά νομίζω πως και συνολικά ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα προσωποπαγών κομμάτων», αλλά και ότι «όταν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων δεν πατάνε γερά στα πόδια τους, {…} τότε πολύ εύκολα καθίστανται και όμηροι των ισχυρών οικονομικών κέντρων. Αυτό μας δείχνει η πορεία του εγχώριου δικομματισμού από ένα σημείο και έπειτα».
Από την έντυπη έκδοση