Στην τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά μιλά για σκάνδαλο και για σκευωρία Novartis, κατηγορεί ονομαστικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σταμάτησε κάθε έρευνα για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου προκειμένου να υπηρετήσει κομματικές επιδιώξεις σε βάρος πολιτικών της αντιπάλων» και ενώ σημειώνει ότι «το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στο φως, με λεπτομέρειες και ονόματα. Αποκαλύπτεται η δομή, ο τρόπος δράσης του και οι αντι-θεσμικές στοχεύσεις του», τονίζει ότι «όσοι έστησαν και συντόνισαν αυτό το σκοτεινό παρά-κέντρο εξουσίας και επωφελήθηκαν από αυτό θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Θα δώσουν λόγο για το βαρύ πλήγμα που κατάφεραν στο σώμα του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών».
Στην παρέμβασή της, μάλιστα, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου».
Οι πληροφορίες λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει – μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε βγάλει ακόμα – ανακοίνωση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, στην οποία θα επιτίθεται με δριμύτητα τόσο εναντίον της Ν.Δ. όσο και εναντίον του Κινήματος Αλλαγής.
Το βέβαιο είναι ότι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής δεν άρεσε καθόλου στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, ειδικά μετά το νέο δικό του άνοιγμα, που συνοδεύτηκε και από την εκτίμησή του ότι έχει παρατηρήσει αλλαγές το τελευταίο διάστημα στην πολιτική και τη ρητορική του Κινήματος Αλλαγής.
Η ουσία είναι ότι μη μπορώντας να αντιμετωπίσει ούτε τα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει τρόπους να ανακόψει τον βηματισμό της κυβέρνησης και να μειώσει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, καθώς έχει σημασία για τον ίδιο και για εκεί που λογοδοτεί – σ.σ. στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, πού αλλού – να είναι και να εμφανίζεται ανταγωνιστικός έναντι του πρωθυπουργού.
Ενας τρόπος είναι να μεταφέρει το επικοινωνιακό σύστημα ότι ο κ. Τσίπρας στέλνει «τελευταίες προειδοποιήσεις και μηνύματα» προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Παύλο Πολάκη (συναντήθηκαν, λέει, δύο φορές πριν δώσει τη συνέντευξη στην Αυγή, για να του πει να κάτσει φρόνιμα) ακόμα και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επειδή το γεγονός ότι έχει μεγάλη περιουσία «χαλάει» την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Εφτασαν φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ να αναρωτιούνται για τον κ. Παπαδημούλη «πώς τον ανέχονται».
Ο άλλος τρόπος είναι ο κ. Τσίπρας να προσπαθεί να χρεώσει την ύφεση και τα προβλήματα στην οικονομία λόγω κορονοϊού στην κυβέρνηση και να προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο προστάτης μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και εργαζομένων, κρίνοντας ότι η ύφεση που έρχεται αυτούς θα χτυπήσει πρώτους.
Και ένας τρίτος τρόπος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να συναντά ισχυρούς επιχειρηματίες με μεγάλη επιρροή με τους οποίους διατηρούσε και διατηρεί προνομιακές σχέσεις και να συζητά μαζί τους το μέλλον το δικό του, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον της κεντροαριστεράς. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο που πέρασε για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με γνωστό και πανίσχυρο επιχειρηματία ακόμα δεν έχουν διαψευστεί από την Κουμουνδούρου.