Η τέως εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που χειρίσθηκε την υπόθεση Βγενόπουλου, φέρεται στην κατάθεσή της στην Προανακριτική να άφησε μάλιστα βαριές «σκιές» κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, διασυνδέοντας τις απειλές που δέχθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό με την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην οικία της τον Οκτώβριο του 2016 από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»!
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή, η κυρία Τσατάνη φέρεται να κατέθεσε ότι όσα έλεγε ο κ. Παπαγγελόπουλος «για το τι είμαι» αυτά όλα επακριβώς αναγράφθηκαν στην προκήρυξη των “Πυρήνων της Φωτιάς” μετά την επίθεση σε βάρος μου. Φέρεται να καταλόγισε στον κ. Παπαγγελόπουλο ενέργειες που έφτασαν μέχρι του σημείου της φυσικής και ηθικής της εξόντωσης, αλλά και πως η στοχοποίηση που της έκανε είχε την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις!
Η πρώην εφέτης φέρεται να τόνισε σε σειρά ερωτήσεων που δέχθηκε πως όλες οι παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και τρίτων, όπως του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αποσκοπούσαν σε μια πίεση να ασκήσει διώξεις σε βάρος του Βγενοπούλου επειδή ο πρώην υπουργός είχε εμμονή…
Αντώνης Σαμαράς: Ομόφωνα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Η συνταξιούχος σήμερα εισαγγελική λειτουργός με παρρησία το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν ήταν εν ενεργεία, είχε για πρώτη φορά καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πως το 2015, όταν ήταν σε συντονιστική συνάντηση με τους Κύπριους εισαγελλείς που ερευνούσαν την υπόθεση Βγενόπουλου, εισέβαλε στο γραφείο ο κ. Παπαγγελόπουλος και τους είπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Οταν του είπε να εξέλθει καθώς ως αναπληρωτής υπουργός δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται, ζήτησε να παραμείνει επειδή τον ενδιέφερε η υπόθεση. Εκείνη επέμεινε και έτσι αποχώρησε. Από εκέινη όμως την στιγμή συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 την πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και της έθεσε θέμα γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Του ζήτησε να μην την ξαναενοχλήσει και εκείνος της είπε «μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς». Η κυρία Τσατάνη φέρεται να έχει καταθέσει πως ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης της τηλεφώνησε πολλές φορές προκειμένου να της ζητήσει το λόγο για αποφάσεις της, ενώ με δημοσίευμά του είχε προαναγγείλει τις πειθαρχικές της διώξεις.
Η πρώην εισαγγελική λειτουργός στην κατάθεσή της φέρεται να καταλόγισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό ότι στις 25 Νοεμβρίου του 2015, επιστρέφοντας με το αυτοκίνητό της από το γραφείο στο σπίτι της, την κάλεσε στο κινητό της ο Παπαγγελόπουλος. Οταν έφτασε στο σπίτι της , επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό που την εγκάλεσε γιατί δεν είχε επιστρέψει τη δικογραφία Βγενόπουλου και την απείλησε λέγοντάς της ότι θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος της και πρέπει να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της!
Η κυρία Τσατάνη φέρεται να είπε πως επειδή εκείνη αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις αυτές, άρχισε ο πόλεμος όχι μόνο με αρνητικά δημοσιεύματα για εκείνη, αλλά και πειθαρχικές της διώξεις. Μάλιστα ανέφερε πως ενώ είχε απαλλαγή και η άσκηση πειθαρχικού της ελέγχου είχε τεθεί στο αρχειο, έγινε αλλαγή νόμου μόνο και μόνο για να διωχθεί. Τη νέα πειθαρχική της δίωξη άσκησε η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η οπόια και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια άσκησε! Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βουλευτής-μέλος της Προανακριτικής ζήτησε από την κυρία Τσατάνη να σχολιάσει το γεγονός ότι για ανάλογες περιγραφές και μεθόδους έχουν καταγγείλει τον κ. Παπαγγελόπουλο με καταθέσεις τους στην Επιτροπή άλλοι τρεις εισαγγελείς για ανάλογες υποθέσεις που χειριζόντουσαν, παρατήρηση που την έκανε να σχολιάσει πως δυστυχώς έτσι είναι. «Υπήρχε μεθοδολογία και λυπάμαι… αυτός είναι όρος που χρησιμοποιούμε στις εγκληματικές οργανώσεις». Η κατάθεση της κυρίας Γεωργίας Τσατάνη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι σοβαρές πάντως καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως προκάλεσαν μια ακόμα έγγραφη αντίδραση του κυρίου Παπαγγελόπουλου, όπου μιλά για «ψέματα» της κυρίας Τσατάνη. Υποστηρίζει πως η καλύτερη απάντηση σε αυτά όλα είναι «η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Βγενόπουλου». Αυτή δηλαδή που ασκήθηκε αφού άλλαξε το νόμο, και τη δίωξη την παράγγειλε και αποφάνθηκε η κυρία Θάνου!
Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε μια προσπάθεια να αποκρούσει το γεγονός ότι τα ίδια του έχουν καταλογίσει και άλλοι τρεις εισαγγελείς αναφέρει πως «αυτό είναι μια τεράστια και σπάνια σύμπτωση, που και οι τέσσερις εισαγγελείς, Αγγελής, Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη», έχουν προβεί σε ανάλογες καταθέσεις. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτοί οι εισαγγελείς «ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου» για να του ζητούν «ρουσφέτια»!
Θέλοντας δε να δώσει και μια πολιτική διάσταση, αναφέρει ότι η δίωξή του γίνεται γιατί κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί δεν του συγχωρούν ότι ήταν «διώκτης της διαφθοράς» και έτσι «έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους επίορκους εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά (Γιαννουσάκη) με στόχο να με εκδικηθούν».
Από την έντυπη έκδοση