Υλικά – Κουραμπιέδες
300 ml ελαιόλαδο
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
20 ml κονιάκ ή λικέρ
100 ml αλουσά (αλισίβα)
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
20 γρ. μπεικιν παουντερ
1-1,5 κιλό αλεύρι
200 γρ. αμύγδαλα
500 γρ. άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε ή τα θρυμματίζουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Σε μίξερ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κανελογαρίφαλα, το λικέρ, το ξύσμα και την αλουσά (δείτε εδώ πώς να φτιάξετε αλουσά). Αν δεν έχουμε αλουσά μπορούμε να διαλύσουμε σε 100ml νερό ½ κουταλάκι σόδα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το προσθέτουμε στα υγρά κοσκινισμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε μπαλάκια περίπου 25-30 γραμμάρια και πιέζουμε στη μέση μια λακουβίτσα ή κάνουμε σχήματα με χριστουγεννιάτικα κουπ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε άχνη ζάχαρη.
Ειδήσεις σήμερα
Έγκυος τριών μηνών η Δόμνα Μιχαηλίδου! – Στιγμές απόλυτης ευτυχίας για το ζευγάρι
Χριστίνα Ωνάση: Τα παιδικά της χρόνια και το πρόωρο τέλος
Καιρός – Αρναούτογλου: Βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις