Ταυτόχρονα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει την επιχείρηση να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο κόμμα του και εκτός Ελλάδος, μέσω των επαφών που έχει επίσης σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov. Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνάντησε ακόμη έναν διπλωμάτη, τον πρέσβη της Νορβηγίας Jοrn EugeneGjelstad.
Ψηλά στην ατζέντα της Ν.Δ. παραμένει και το αίτημα για εκλογές άμεσα, το οποίο τέθηκε ξανά από τον κ. Μητσοτάκη προχθές, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που στις δημοσκοπήσεις φθάνει σε ποσοστά που αγγίζουν τα όρια της αυτοδυναμίας) κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων για ακόμη μία μέρα και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Πρόταση για ΕΣΡ
Λίγες ώρες έπειτα από την αποτυχημένη Διάσκεψη των Προέδρων και την πρόταση νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ., ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που προκάλεσαν οι «αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης», πρότεινε για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο.
Κεφαλογιάννης για τον ελληνικό «Iron Dome»: Θα είναι έτοιμος εντός του 2026
Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση για την προεδρία της ανεξάρτητης αρχής ολοκληρώνουν τη «θεσμική στάση σοβαρότητας και υπευθυνότητας» που κράτησαν πάνω στο θέμα. «Η κυβέρνηση έχει υποστεί πολιτική ήττα. Η δική μας πρόταση είναι πρόταση άρσης του αδιεξόδου. Ολα κρίνονται στο τέλος, από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και αν θα αναλάβει τις ευθύνες της ή όχι», έλεγαν κομματικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υποψηφιότητα Κουτρομάνου έχει τρία χαρακτηριστικά: απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, πλήρως αποδεκτό κύρος από όλους και ευρύτατη αποδοχή. «Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», συμπλήρωναν από τη Ν.Δ. από όπου έστελναν το μήνυμα, εν όψει και της νέας διάσκεψης, ότι «προηγείται η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα», αφού στο Μοσχάτο υπογραμμίζουν ότι προϋπόθεση για όλα είναι η πλήρης κατάργηση του νόμου Παππά.
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
gefthymiou@e–typos.com
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου