Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιερ Μοσκοβισί όπου συζητήθηκε η πρόοδος που έχει ήδη επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.
Μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός και από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που ολοκληρώνεται αύριο. «Οι προκλήσεις των καιρών που ζητούν απαντήσεις είναι πολλές: Η κλιματική κρίση και η πράσινη ανάπτυξη. Η διάχυση της τεχνολογίας και η μόνιμη απασχόληση. Και οι σύγχρονες ανισότητες. Οπως και πολλά είναι τα παλαιά προβλήματα που ζητούν τη σημερινή τους μετάφραση. Η αποτύπωση του υπεύθυνου πατριωτισμού και η ρεαλιστική διαχείριση του Μεταναστευτικού είναι μόνο δύο από αυτά…», τόνισε ο πρωθυπουργός: «Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο και στα παιδιά που κοπιάζουν καθημερινά. Που σηκώνονται το πρωί ή που κοιμούνται αργά τη νύχτα για ένα αβέβαιο μεροκάματο. Στο χωριό ή στην πόλη, στο χωράφι ή στο εργοστάσιο. Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία».
«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμιά τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία. Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Η ΟΝΝΕΔ, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, διεξάγει το 12ο Συνέδριό της στην Αθήνα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Συγκριτικά με το προηγούμενο συνέδριο που έγινε το 2016 η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Το συνέδριο έχει και εκλογικό χαρακτήρα, καθώς την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα εκλεγεί ο 19ος πρόεδρος της οργάνωσης, νέα μέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.
Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και γύρω από τον συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών όπου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ιδέες.
«Η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε συχνά μπροστά απ’ την εποχή της. Οταν άλλοι μιλούσαν μονοδιάστατα για “συλλογικότητες” που πνίγουν τις προσωπικότητες, η οργάνωσή μας πρότασσε την ατομική ευθύνη, εναρμονισμένη με τη μαζική δράση. Οταν κάποιοι έβλεπαν το πανεπιστήμιο ως φέουδο και δίοδο πολιτικής καριέρας, η ΟΝΝΕΔ ζητούσε Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την οικονομία. Οταν οι περισσότεροι υμνούσαν τον κρατισμό, η δική μας παράταξη πρότεινε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως τον δρόμο της ανάπτυξης», επισήμανε ο πρωθυπουργός: «Ηδη, με το δεύτερο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, τα πανεπιστήμια είναι, πια, ελεύθερα από τον βραχνά της παρανομίας, της βίας και της παρεμπόδισης της ελεύθερης διδασκαλίας. Χρέος δικό σας είναι να αξιοποιήσετε τώρα το νέο θεσμικό περιβάλλον, ώστε να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο: Το άσυλο της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου!».
Από την έντυπη έκδοση