«Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υιοθετηθούν σύντομα μέτρα που θα διευκολύνουν την πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου. Που σημαίνει τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν εκκρεμμότητες πολλών ετών που αφορούν είτε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, είτε χρήσεις γης. Συμφωνήσαμε με τον ΣΕΤΕ να τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αφορά στην απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και στην εκκαθάριση μιας σειράς τέτοιων ζητημάτων που έρχονται από το παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα που ταλαιπωρούν την επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά, μακρυά από αγριότητες του παρελθόντος, μακρυά από υπερβολές διότι έτσι κι αλλιώς ο ΣΕΤΕ συνειδητοποιεί απόλυτα πως οτιδήποτε γίνεται αγνοώντας το περιβάλλον, ζημιώνει και την ίδια τη δουλειά τους».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάνης Ρέτσος δήλωσε: «Είναι ανάγκη να περάσουμε στο στάδιο της ωρίμανσης, δηλαδή να διαχειριστούμε καλύτερα τους προορισμούς μας. Να τους κάνουμε καλύτερους και φιλικότερους για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις του νέου αναπτυξιακού ρεύματος για τον τουρισμό.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει να είναι πάρα πολύ στενή η συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπάρχουν πολλά θέματα από το παρελθόν που πρέπει να λυθούν. Πρέπει με αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση νέων πρακτικών πλέον να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Που σημαίνει επενδύσεις με προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργία ενός καλύτερου και ποιοτικότερου προϊόντος».