Σε ό,τι αφορά το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών η κυβέρνηση εμφανίστηκε «τριχοτομημένη», με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να λέει πως το θέμα «είναι ανοιχτό και προφανώς θα υπάρξει ο αναγκαίος διάλογος με την Εκκλησία και θα γίνει εφέτος πιλοτική εφαρμογή του μαθήματος για ένα έτος και θα αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς…», τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο να κομίζει στη Βουλή ότι «διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση…» και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να επιμένει και στις δύο ομιλίες του στη σύγκρουση λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνω το υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου…», «η Εκκλησία προβάλλει απειλητική, το σχολείο είναι ανεξίθρησκο και ουδετερόθρησκο…» ενώ επέμεινε στις απόψεις του για συνεργαζόμενη Εκκλησία με τους Γερμανούς και τη χούντα…
Ενδεικτικό της αμηχανίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκπαιδευτική πρόταση που παρουσίασε χθες στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τη σύσσωμη κριτική που δέχθηκε από τα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατεδάφιση της Παιδείας που συντελεί η πολιτική του ήταν ότι προσπάθησε να βρει «πόρτα διεξόδου» σε προσωπικές επιθέσεις κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «μάχεστε το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί δεν έχετε περάσει ποτέ ούτε απέξω…», για να λάβει την «πληρωμένη απάντηση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «σταματήστε επιτέλους την υποκρισία, πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο.
Φαντάζομαι ότι και εσείς, κ. Τσίπρα, αν θα θέλατε να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή, δεν θα είχατε δυσκολία να το κάνετε. Εγώ έκανα αυτή την επιλογή. Αλλά μην εγκαλείτε εμένα ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν εσείς στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτή είναι η απόλυτη υποκρισία, κ. Τσίπρα». Κάτι που, παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις προσωπικές αυτές αναφορές, δεν του άρεσε και μετά ζήτησε «να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές που ρίχνουν τη συζήτηση σε επίπεδο καφενείου…».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί