Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πολιτική του σταδιοδρομία και επεσήμανε πως «η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας και τα αδιέξοδα βρίσκουν λύσης».
«Μαζί με τον Τσίπρα αποφασίσαμε πριν από 4 χρόνια να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό, τις δεσμεύσεις του προύπολογισμού. Έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που είναι για εθνικό θέμα. Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ. Αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Καμμένος.
«Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Είμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Στη Βουλή δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις, αλλά συγκρουόμαστε τρεις διαφορετικές απόψεις: η συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τις Πρέσπες όπως διατυπώθηκαν, η άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που συμφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία και την δική μας άποψη και του κ. Λεβέντη που διαφωνεί με τον όρο Μακεδονία».
«Στη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ουσιαστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε τη στάση του απέναντί του δύο φορές, αναφορικά με το Σκοπιανό.
Τασούλας για χρηματοδοτήσεις Βουλής: «Υπογράφηκαν πριν παραδώσω και ήταν σε ομοφωνία»
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Γιώργο Κουμουτσάκο για τη στάση του στο Σκοπιανό και στους βουλευτές της ΝΔ: «Αναγνωρίζουν σλαβομακεδονική ιθαγένεια στους Σλάβους των Σκοπίων», προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η Σοφία Βούλτεψη ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ενώ ο Θεόδωρος Καράογλου επιτέθηκε φραστικά στον κ. Καμμένο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ζητά και από τους δύο να «κάτσουν κάτω». Ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τη θέση του στο Σκοπιανό εξαπολύοντας επίθεση στην Νέα Δημοκρατία.
Πρόκειται για την πρώτη ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 12 το βράδυ.
Περισσότερα σε λίγο…
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]