Το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρεται στο παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική. Σε αυτό εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014 και γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής “κακοδαιμονίας” του νοσοκομείου, όπως επίσης και σε πράξεις και παραλήψεις τόσο της διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.
Με βάση τα συμπεράσματα του συγκεκριμένου πορίσματος, κομμάτια του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας, η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα σχετικά με:
1) όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Ανδρέας Λοβέρδος,
2) τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»,
3) την αποδοχή από τον Άδωνι Γεωργιάδη και από τα μέλη του ΔΣ του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν» του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΝ Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,
4) με τη μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και τη μη προσκομιδή από το υπόχρεο ΔΣ του ΚΙΕΝ των αναγκαίων για την ολοκλήρωση τής υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί.
Επίσης, η Επιτροπή, έχοντας τη γνώμη ότι οι εκτιμηθείσες αξίες των πραγμάτων (κινητών και ακινήτων) και των άυλων δικαιωμάτων υπελείποντο των πραγματικών, η Επιτροπή εκτιμά ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του όλου ζητήματος από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές.
Τέλος, σχετικά με τις αργομισθίες των προσώπων, που αναφέρονται στο κατατεθέν από τον μάρτυρα Λ. Λιαρόπουλο απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί αδικήματα, δεδομένου ότι με την καταβολή των ποσών αυτών εζημιώθη η περιουσία του ΚΙΕΝ.
Πόρισμα-φιάσκο για το Ντυνάν: Στοχοποιούν τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας, στο πλαίσιο της τακτικής «ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει»
Πόρισμα-φιάσκο και αμηχανίας… του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν. Με «άλματα» λογικής στοχοποιούν τους τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Αδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ενώ διά της τεθλασμένης μέσω Δικαιοσύνης αφήνουν «παράθυρο» για να συσταθεί σε δεύτερο χρόνο Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Αδωνη Γεωργιάδη. Μια εμφανής «οπισθοχώρηση» της πλειοψηφίας από τις βαρύγδουπες τουλάχιστον καταγγελίες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα. Καθώς σε αντίθεση με άλλα πορίσματα Εξεταστικών Επιτροπών, όπου ανέφεραν ότι βρήκαν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και ζητούσαν τη σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν, τώρα απλά ζητούν το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν να σταλεί στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές!
Μια «επιλογή» η οποία εκτιμάται ότι προτιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για να μην καρφωθεί το «δόγμα Πολάκη», που έχει υιοθετηθεί από το Μαξίμου ως ο ισχυρός στρατηγικός βραχίονας της πολιτικής τακτικής μέχρι τις εκλογές, σε μια προσπάθεια να πέσει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, είτε για να μην σηκώσει απευθείας ο ΣΥΡΙΖΑ την αποτυχία μιας ακόμα Προκαταρτικής Επιτροπής τόσο από τα σαθρά της στοιχεία όσο και από τις σχετικές αποσβεστικές προθεσμίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών που έχουν παρέλθει.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την πρισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «όπως εγκαίρως είχα προβλέψει, από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί Προανακριτικής, είναι βέβαιο ότι αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία Προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Απλά προχώρησαν σε ένα πόρισμα που μιλάει για γενικές ευθύνες.
Σας έχω πει να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες. Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην Τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν, οι εργαζόμενοι εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους, ήταν 3 χρόνια απλήρωτοι. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου Ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός, να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν στο ελληνικό Δημόσιο με περίπου 70 εκατ. ευρώ» και με διάθεση «τρολ» πρόσθεσε: «Κοινώς θα έπρεπε να απαιτήσουμε, μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μας καλέσει για να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν και όχι να μας κατηγορούν με εικασίες».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]