Μόνο που η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και τους συμβολισμούς που επιχείρησε να «περάσει» στo πλαίσιo του επικοινωνιακού παιχνιδιού.
Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει τις οκτώ μεγάλες αναλήθειες του Αλέξη Τσίπρα μέσα από το μαγνητοσκοπημένο του διάγγελμα. Και καταρρίπτει τους δικούς του «μύθους» περί «σύγχρονης Οδύσσειας από το 2010», για «σελίδες αντίστασης» και για «σύγχρονους λωτοφάγους που στέκονται απέναντι».
1) «Η Ελλάδα βίωσε από το 2010 τη σύγχρονη Οδύσσειά της. Μέσα σε πέντε χρόνια συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης».
Ο κ. Τσίπρας μιλά για πέντε χρόνια (2010-2015) σα να σταμάτησαν τα Mνημόνια όταν ανέλαβε την εξουσία. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να αποκρύψει ότι παρέλαβε τη χώρα λίγο πριν από την έξοδο από τα Mνημόνια και ύστερα από μία καταστροφική διαπραγμάτευση, παρέα με τον Βαρουφάκη, υπέγραψε νέο επώδυνο Mνημόνιο και φόρτωσε τους πολίτες με έναν αχρείαστο αλλά βαρύ λογαριασμό άνω των 100 δισεκατομμυρίων.
2) «Χάθηκε το 25% του εθνικού μας πλούτου. 3 στους 10 έμειναν άνεργοι. 6 στους 10 νέους, επίσης. Υλοποιήθηκαν μέτρα λιτότητας 65 δισ.».
Ο πρωθυπουργός αποκρύπτει ότι το 2014 η Ελλάδα είχε γυρίσει στην ανάπτυξη ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους η χώρα είχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στην ευρωζώνη. Στο διάστημα 2015-2017 η οικονομία έχασε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους και οι απώλειες επί Τσίπρα υπολογίζονται σε πάνω από 10 μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οργανισμών. Ενδεικτικό είναι ότι στη διετία 2015-2016 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ευρωζώνης σε ύφεση και το 2017 είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η τάση ήταν πτωτική όλο το 2014. Ο Τσίπρας παρέλαβε την ανεργία στο 25.5% και τώρα βρίσκεται στο 20%, αλλά με επικράτηση των θέσεων μερικής απασχόλησης και χαμηλών αμοιβών. Επίσης μειώθηκε ο αριθμός των απασχολουμένων από τη συνεχιζόμενη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό. Ο λογαριασμός του Τσίπρα κυμαίνεται από 86 έως 200 δισ. ενώ το δημόσιο χρέος προσεγγίζει τα 360 δισ. (200% του ΑΕΠ)!
3) «Η βία και η καταστολή έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας. Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. Φασιστικές συμμορίες βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια».
Ο Ρουβίκωνας καθημερινώς κάνει πάρτι, το Μαξίμου θέλει να ελέγξει όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει Παπαδήμο και Στουρνάρα αλλά το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει στους προϋπολογισμούς το θετικό ρόλο του PSI (που είχε γίνει το 2012) στη μείωση των τόκων του Δημοσίου. Η δημοκρατία ευτελίστηκε με το δημοψήφισμα και το «όχι» που έγινε «ναι» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τις ψήφους και της Χρυσής Αυγής για να προκαλέσει τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
4) «Κι ένας λαός, όμως, που ποτέ δεν αποδέχτηκε τη μοίρα που του επιφύλασσαν οι ισχυροί. Και έγραψε νέες σελίδες αντίστασης. Αναλάβαμε αυτήν τη βαριά ευθύνη. Με σθένος, αποφασιστικότητα, αλλά και σεβασμό στις θυσίες του λαού μας. Δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες. Παρά μόνο με μία. Αυτή που μας όρισαν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες: Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των Μνημονίων και της αέναης λιτότητας».
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Ο πρωθυπουργός μιλάει για «αντίσταση» όταν υπέγραψε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως: το τρίτο Μνημόνιο με σειρά μέτρων όπως τις αυξήσεις ΦΠΑ ακόμη και στα τρόφιμα, το υπερταμείο με το οποίο υποθηκεύθηκε η κρατική περιουσία για 99 χρόνια και μπήκε ως εγγύηση για 25 δισεκατομμύρια, τη μείωση των συντάξεων κατά 18% από τον Δεκέμβριο (ενώ δεσμευόταν για προστασία αποδοχών και καθιέρωση 13ης σύνταξης) και την περικοπή του αφορολόγητου ορίου στα 5.600 (ενώ υποσχόταν αύξηση στις 12.000). Οσο για την αέναη λιτότητα, τη θεσμοθέτησε με τη δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι και το 2022 και άνω του 2% έως το 2060!
5) «Και σε αυτήν την αφετηρία, δεν θα διαπράξουμε την ύβρη να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των Μνημονίων. Δεν θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια».
Δεν θα ξεχάσουμε και αυτούς που δεσμεύονταν για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αύξηση των συντάξεων και κυρίως τον πρωθυπουργό που ενώ πήρε τη χώρα με ανάπτυξη και ένα βήμα πριν από το τέλος των Μνημονίων, έριξε στη θάλασσα τις θυσίες των πολιτών, βύθισε την οικονομία στην ύφεση και φόρτωσε την Ελλάδα με αχρείαστα Μνημόνια που περιλαμβάνουν βαριά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
6) «Δεν θα ξεχάσουμε τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τούς ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ, η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Ελληνες πειθήνιοι υπήκοοί της».
Ο κ. Τσίπρας δεσμευόταν για έσοδα άνω του 1,5 δισ. ετησίως από τις λίστες φοροδιαφυγής. Τελικώς εισέπραξε ψίχουλα καθώς η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ενώ οι λίστες έχουν πλέον απενεργοποιηθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αρκετοί υπουργοί του έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να τις έχουν μεταφέρει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τους φόρους για τους καναλάρχες με αποτέλεσμα η απόκτηση αδειών να χρηματοδοτηθεί από τις φοροελαφρύνσεις, ενώ το σύστημα Μαξίμου προσπάθησε να φτιάξει το δικό του κύκλωμα διαπλοκής. Καθώς βρέθηκε στην Ιθάκη, μία απλή βόλτα στα δανεικά βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, που είχαν μπει ως εγγύηση για αγορά τηλεοπτικής άδειας, θα τον έπειθε…
7) «Δεν θα ξεχάσουμε και αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων και της Ελλάδας στα δύσκολα. Πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Που αντιστάθηκαν σθεναρά στα σχέδια για έξοδο και τιμωρία της Ελλάδας».
Προφανώς αναφερόταν στον «Ολαντρέου» όπως αποκαλούσε τον Ολάντ, τη Μέρκελ την οποία καλούσε να φύγει με το γνωστό «Go back, μάνταμ Μέρκελ» και τον Στουρνάρα, που το καλοκαίρι του 2015 αντιστάθηκε στα παρανοϊκά σχέδια των συντρόφων του Τσίπρα για παράλληλα νομίσματα και εφόδους στα νομισματοκοπεία.
8) «Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι. Είναι όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια. Οσοι έφτιαξαν, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή τους, την Ελλάδα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των λίγων. Αυτοί που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις offshore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου. Και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».
Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το λαθρεμπόριο έχουν μείνει στο απυρόβλητο της κυβέρνησης, οι λίστες αχρηστεύθηκαν, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνταξίδευαν στα νησιά της Βενεζουέλας με τον Κύπριο δικηγόρο των offshore, το Μαξίμου προσπάθησε να καθυποτάξει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και μόλις χθες η Ενωση Δικαστών κατήγγειλε το υπουργείο ότι προωθεί μαγειρέματα στις εκλογές αντιπροέδρων και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πράγματι δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι για να ξεχάσουμε τις επιθέσεις σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, στα μέσα ενημέρωσης και προπαντός στη νοημοσύνη των πολιτών.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]