Το τελευταίο σενάριο θέλει τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και για τη θέση του να «παίζουν» οι Χρήστος Σπίρτζης ή ακόμα και ο Νίκος Παππάς.
Θέλει επίσης τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νίκο Κοτζιά να παραμένουν στις θέσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών, αντιστοίχως. Μεγάλο ερωτηματικό το τι θα γίνει με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ποιο θα είναι το νέο όνομα στο υπουργείο Οικονομίας, αφού ο κ. Δραγασάκης φέρεται να παραμένει μόνο στην αντιπροεδρία.
Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στις θέσεις των αναπληρωτών και των υφυπουργών όπου θα σηματοδοτηθεί και η όποια προσπάθεια ανανέωσης, ενώ κυκλοφορεί, χωρίς να μπορεί ωστόσο να επιβεβαιωθεί, ότι ο κ. Παππάς μπορεί να επιστρέψει στο Μαξίμου, ακόμα και για νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι πέρα από το φρεσκάρισμα της κυβέρνησης να γίνουν αλλαγές και στο κόμμα. Πέραν της μετακίνησης του Πάνου Σκουρλέτη, αν και υπάρχουν άλλες πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εσωτερικών να μην επιθυμεί να γίνει γραμματέας του κόμματος και να αρνηθεί, όπως είχε αρνηθεί και ο Νίκος Φίλης στον περασμένο ανασχηματισμό, στην Κουμουνδούρου θα γίνουν και άλλες αλλαγές, προκειμένου να αποκτήσει εκλογική διάταξη.
Υπάρχουν και άλλα σενάρια που η ίδια η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσουν, προκειμένου να δημιουργήσει θόρυβο και πολιτικό ενδιαφέρον. Συζητείται ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να φτιάξει «κυβέρνηση 40άρηδων» και ότι θα υπάρξουν πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ή Γιάννης Ραγκούσης) για να ξεκινήσει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί στην Κεντροαριστερά, που θα συνεχιστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Γεωργιάδης για διαγραφή Σαμαρά: «Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό ο Μητσοτάκης» - Όλο το παρασκήνιο
Στην ίδια κατεύθυνση λέγεται ότι έχει προσεγγιστεί και πρόσωπο που κινείται στον ευρύτερο χώρο του Ποταμιού χωρίς να έχει υπάρξει στέλεχος του κόμματος, ώστε να συμβολιστεί με έναν τρόπο και η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού στη γραμμή της στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αλλο σενάριο θέλει αλλαγή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου είτε σε άλλο υπουργείο είτε στην Κουμουνδούρου, αν όντως αρνηθεί ο κ. Σκουρλέτης να αναλάβει το κόμμα. Ως αντικαταστάτης του κ. Τζανακόπουλου «παίζει» το όνομα του Νίκου Παππά, ώστε να αποκτήσει και θεσμικό ρόλο η επιστροφή του στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου.
Αλλο σενάριο θέλει τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη να αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. με τον Ν. Παππά να μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να έχει και την ευθύνη για τη διεξαγωγή των τριών ή τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στο 2019 και κυρίως τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η πρόταση στον Νίκο Φίλη για επάνοδο στην κυβέρνηση, ως άνοιγμα του κ. Τσίπρα με προσωπικό αλλά και κομματικό χαρακτήρα.
Αλλο σενάριο θέλει τη μετακίνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη σε άλλο υπουργείο, ενώ «παίζει» και μετακίνηση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ως πρόθεση του κ. Τσίπρα μεταφέρεται και η υπουργοποίηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα αλλά και κομματικών στελεχών, νέων σε ηλικία, όπως οι Γ. Μπουρνούς, Ρ. Σβίγκου, Χρ. Στάικος κ.ά.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]