Καθοριστικά σημεία οι εκλογές και το Σκοπιανό
Οι συντάξεις και η συμφωνία των Πρεσπών καθορίζουν τον σχεδιασμό του Μαξίμου για εκλογές, ο οποίος στη συνεδρίαση.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί προσδοκίες ότι θα καταφέρει να πετύχει την αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, χωρίς μονομερείς ενέργειες αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
Εκεί πάνω σκοπεύει να κτίσει και όλο το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και των παροχών που θα πάρει μαζί του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη θέση τη δική του και του κόμματός του.
Μπούγας για Τέμπη: Η παρέμβαση Αδειλίνη εντάσσεται στην προσπάθεια για πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος
Το κλίμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν θα πάνε σε εκλογές με κομμένες τις συντάξεις στην ίδια χρονιά. Αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν πείσει τους δανειστές για αναβολή της μείωσης των συντάξεων, οι εκλογές θα πρέπει να αναμένονται μέσα στο 2018.
Αυτή θα είναι όμως μία έκτακτη εξέλιξη, εκτός πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνών κόμμα αφενός πιστεύει και διακινεί ότι θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές για την αναβολή της μείωσης των συντάξεων, έστω και για έξι μήνες και αφετέρου επιχειρεί να αποφύγει με κάθε τρόπο τις εκλογές εντός του 2018, με αυτές τις δημοσκοπήσεις.
Σε αυτό το κλίμα και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει εκλογές ούτε στο τέλος της τετραετίας καθώς δεν θα πάει σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μετά την ήττα των ευρωεκλογών μέσα σε τέσσερις μήνες, ή προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές τον Μάιο ή και λίγο νωρίτερα μέσα στο 2019. Αυτό θα κριθεί από το πότε θα έρθει προς κύρωση στην Αθήνα η συμφωνία των Πρεσπών.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]