Για μια από τις πλέον μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
«Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών» σημειώνει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.
Σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. pic.twitter.com/KTvkJmMH24
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 19 Μαΐου 2018
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Βέλη Ανδρουλάκη σε Γερουλάνο, Κατρίνη για τις δηλώσεις περί συνεργασιών
ΝΔ: Ο αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας συνεχίζεται
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, «ημέρα θλίψης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδερφούς μας που έπεσαν θύματα συστηματικής εξόντωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. για την 19η Μαΐου.
«Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γεννηματά: Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου
Μήνυμα μνήμης και απόδοσης τιμής για τη θλιβερή επέτειο της 19ης Μαΐου, οπότε και τιμάται η μνήμη της γενοκτονίας του Ποντίων έστειλε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι και ημέρα ευθύνης. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που έπεσαν θύματα του Τούρκικου εθνικισμού, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους», σημειώνει η επικεφαλής του ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Χρέος μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της διαφύλαξης και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη αλλά με σεβασμό στην ιστορία μας», προσθέτει.
Η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει ότι η Βουλή το 1994, με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε και θεσμικά τη Γενοκτονία των Ποντίων, καταλήγοντας ότι η αναγνώριση αυτού του ιστορικού γεγονότος, συμβάλλει «στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας».