«Εάν το σχέδιο αυτό επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο στερεότυπα άλλων εποχών, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση και σίγουρα δεν είναι η ατζέντα με την οποία εμείς θα ζητήσουμε νωπή λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογές», ξεκαθάρισε.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το δικό του «τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων» αποτελεί «το κατάλληλο εργαλείο για να μπορέσουμε, σε δεύτερο χρόνο, να συζητήσουμε και για το πλεόνασμα 3,5% που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι στηρίζεται όχι μόνο στη μείωση της φορολογίας, αλλά και σε μία συνολική πολιτική που «θα βελτιώνει ουσιαστικά και τη φορολογική συμμόρφωση μέσα από ένα πολύ επιθετικό σχέδιο για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό της χρήσης μετρητών και την ακόμα πιο επιθετική διείσδυση ηλεκτρονικών συναλλαγών» .
«Το άθροισμα της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης λειτουργεί ως ουσιαστικό αντικίνητρο για τη δήλωση εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να χάνουμε και φόρους και εισφορές», προειδοποίησε και υπογράμμισε τον στόχο της Ν.Δ. «να υπάρχει ένα συνολικό πλαφόν στη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση που καλείται να πληρώσει ένας Ελληνας πολίτης».
Στέφανος Κασσελάκης: Ποιοι βουλευτές είναι πιθανόν να τον ακολουθήσουν στο νέο του κόμμα
Αναγνώρισε πως η χώρα «δεσμεύεται από τους δημοσιονομικούς στόχους που διαπραγματεύτηκε αυτή η κυβέρνηση και δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς», αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν δεσμεύεται από το σημερινό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που χρειάζεται, για να μοιράσει επιδόματα-ψίχουλα σε κοινωνικές ομάδες που θεωρεί εκλογική πελατεία».
«Αυτή είναι μια λάθος πολιτική και εμείς θα την αλλάξουμε», ξεκαθάρισε, ενώ διαβεβαίωσε ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται «θα κατευθύνεται κατά 80% στη μείωση φόρων και εισφορών και κατά 20% μόνο στην αύξηση δαπανών, με απόλυτη έμφαση στους πιο αδύναμους (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα)».
Υπογράμμισε εξάλλου ότι «το ζήτημα της οργάνωσης του κράτους θα τεθεί με το πρώτο νομοσχέδιο, γιατί πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα με έναν τρόπο αντικειμενικό, αποτελεσματικό και αξιοκρατικό», ενώ τόνισε πως δεν θα γίνει αποδεκτό να έχουμε στην κορυφή της δημόσιας διοίκησης «μια τελείως περιττή πυραμίδα γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, θεματικών γραμματέων, οι οποίοι τελικά διορίζονται με κομματικά κριτήρια, μόνο και μόνο για να παρκάρει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάποιους συγγενείς και φίλους σε θέσεις ευθύνης».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]