Στην αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθούν να συνιστούν «ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα», αλλά δεν κρύβουν και τον προβληματισμό για τη συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, την οποία επέκρινε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή συνέντευξη στον «Real FM».
«Για όσα λέει καθημερινά ο κ. Καμμένος, ας ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας», σχολίαζαν μάλιστα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τις χθεσινές, νέες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Παρέπεμπαν σε όσα είπε προχθές ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε τονίσει πως ο ίδιος «δεν θα είχε ποτέ υπουργό Εθνικής Αμυνας τον κ. Καμμένο», θεωρώντας πως είναι «όχι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος σήμερα για τα εθνικά θέματα». Είχε υπογραμμίσει μάλιστα ότι «δεν φαίνεται να υπηρετεί κάποια κεντρική γραμμή, δεν ελέγχει αυτά τα οποία λέει και ασκεί εξωτερική πολιτική, που δεν είναι η αρμοδιότητά του, με αποκλειστικό γνώμονα την εσωτερική κατανάλωση».
Οι εξελίξεις στην περιοχή, με έμφαση στη στάση της Τουρκίας και την πολιτική εταίρων και συμμάχων έναντι της παραβατικής συμπεριφοράς της Αγκυρας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, «η οποία -πέραν όλων των άλλων- λειτουργεί και ως εμπόδιο στην πολιτική ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Γ. Κουμουτσάκος με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κενεβέζο.
Το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει την ίδια ώρα στραμμένο και στην οικονομία, καθώς διαπιστώνει πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά».
Αυτό επισήμανε χθες ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υποδεικνύοντας τρία στοιχεία που καταδεικνύουν την κατάσταση ασφυξίας στην πραγματική οικονομία:
— Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
— Το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
— Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουαρίου 2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, ότι η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης». Οπως τόνισε, «ενώ η ανεργία στην ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5% και στο σύνολο της Ε.Ε. στο 7,1% – χαμηλότερο επίπεδο από το 2008-, η Ελλάδα κατέχει την αρνητική πρωτιά με 20,8% (Δεκέμβριος 2017) και η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον 16,1%, συνεχώς διευρύνεται».
«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους. Σήμερα, η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει ουραγός», σχολίασε ο κ. Βρούτσης.
Απόστολος Χονδρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση ρου Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]