Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «voria.gr», ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε, μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια.
«Ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι το τρίτο μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ξέρουμε – επίσης όλοι – ότι τα πιο σκληρά από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους -και αναφέρομαι κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου -θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021. Ξέρουμε, επίσης, ότι μια σειρά από τα μέτρα που ψήφισαν τώρα, δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Και ρωτώ: Όταν έχουμε μέτρα που η εφαρμογή τους ξεκινά μετά το 2018, μετά το τρίτο μνημόνιο, και όταν τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, τι είναι; Έχουμε ή δεν έχουμε ένα νέο μνημόνιο; Και, μάλιστα, χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, ότι είναι ο πρωθυπουργός που, σε δύο χρόνια, ψήφισε δύο Μνημόνια» τονίζει, χαρακτηρίζοντας τα αντίμετρα ως τον φερετζέ για να καλυφθούν τα επώδυνα μέτρα.
«Πρόκειται για κοροϊδία. Έως πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι – και όχι μόνο – έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πώς, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πώς θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα; Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, για να έχουν ένα άλλοθι οι βουλευτές τους, την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους» δηλώνει επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, το οποίο, όπως λέει, δεν συνέδεσε ποτέ με το κλείσιμο ή όχι της αξιολόγησης. «Λέγαμε ότι, κάθε μέρα που περνά με αυτήν την κυβέρνηση, ο λογαριασμός για την Ελλάδα και τους Έλληνες μεγαλώνει. Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Το αποδεικνύει η συνολική κατάσταση της χώρας. Η χώρα παραμένει η μόνη στην Ευρώπη σε ύφεση. Οι αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση είναι βαλτωμένες. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα κρατάνε πίσω τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία παριστάνει τον νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή. Δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έχει ένα κόμμα και μια κυβέρνηση ανίκανους να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία, έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα. Όχι μόνο δεν μετανιώνω, λοιπόν, αλλά επιμένω πως η πολιτική αλλαγή ήταν και είναι αναγκαία για την Ελλάδα. Αν είχαν γίνει οι εκλογές, τώρα δεν θα είχαμε φθάσει ως εδώ … Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του λαού μας και την αξιόπιστη προσδοκία ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Ελλάδα. Με αλήθεια, θετικές προτάσεις και ένα νέο πατριωτισμό. Αργά ή γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν και τότε όσοι δημαγωγοί εξαπάτησαν τους πολίτες θα συντριβούν. Όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» τονίζει, προσθέτοντας πως τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση του στόχου, για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας. «Θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε. Θα τολμήσουμε αμέσως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο Κράτος και την οικονομία, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να υπάρξουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων – τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος – οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές» λέει χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνησή του θα πάρει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας, καθώς, όπως λέει ,μόνο έτσι, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και νέος εθνικός πλούτος για όλους τους Έλληνες. «Θέλουμε, όμως, να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες.
Δεν πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν εκείνοι τους τεράστιους φόρους και να χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα προκλητική πολιτική στήριξη στην Κυβέρνηση. Οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. ‘Αλλο η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η διαπλοκή» λέει χαρακτηριστικά.