Με την πιο ευρεία του έννοια, “ουίσκι” είναι το ποτό που αποτελεί το απόσταγμα της ζύμωσης της βύνης. Η βύνη υπάρχει σε κάθε κόκκο που φύτρωσε, ειδικά κριθαριού ή σίκαλης, και κατόπιν αποξηράνθηκε. Η διαδικασία με την οποία παράγεται η βύνη λέγεται “molting”.
Η ορθογραφία ως “whisky” ή ως “whiskey” εξαρτάται από τον τόπο παρασκευής.
Στη Σκωτία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και άλλα μέρη του κόσμου, η ορθογραφία της λέξης παραλείπει το “e”, ενώ στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία συνήθως γράφεται με “e”.
Η βασική διαφορά μεταξύ των τύπων ουίσκι έγκειται σε τέσσερα σημεία: στον κόκκο που χρησιμοποιείται, στη διαδικασία παραγωγής, στον τόπο παρασκευής του ουίσκι και στη διάρκεια ωρίμανσής του.
Αυτό είναι το Bagger 293, η μεγαλύτερη κινούμενη κατασκευή στην ξηρά
Scotch Whisky
Ένα Scotch Whisky πρέπει να παρασκευάζεται από βύνη κριθαριού ή κόκκο, ενώ το απόσταγμα ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια χωρητικότητας έως 700 λίτρα για τουλάχιστον τρία χρόνια. Ουίσκι κάποιου τύπου παρασκευάζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά για να ονομάζεται Scotch Whisky πρέπει να έχει παρασκευασθεί εξ ολοκλήρου στη Σκωτία.
Διαβάστε την συνέχεια στο perpetual.gr
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]