Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 3 Ιανουαρίου ώρα 17.00 στην πλατφόρμα https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/.
Οροι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα εφόσον:
* Δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ.
* Είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα.
* Δεν έχουν λάβει ενίσχυση σε προηγούμενο κύκλο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ».
* Συνιστούν νομική οντότητα (ενδεικτικά: Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, ΙΚΕ, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Συνεταιρισμός) ή Ατομική Επιχείρηση ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, και τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.
Ποιους αφορά
Οι δικαιούχοι του προγράμματος χωρίζονται σε τέσσερις διακριτές κατηγορίες με διαφορετικά ποσοστά ενίσχυσης.
Νέο πακέτο μείωσης φόρων στα προσεχώς
Αναλυτικά:
* Στην Κατηγορία 1 εντάσσονται οι Συμβολαιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.600 ευρώ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 2.000 ευρώ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.
* Στην Κατηγορία 2 εντάσσονται οι Δικαστικοί Επιμελητές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 1.200 ευρώ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.500 ευρώ για κάθε μέλος και με ποσοστό ενίσχυσης 80%.
* Στην Κατηγορία 3 εντάσσονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023 της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 990 ευρώ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.100 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 90%.
* Στην Κατηγορία 4 εντάσσονται γενικότερα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν Voucher αξίας 630 ευρώ με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 700 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 90%.
Τι καλύπτουν οι επιδοτήσεις του προγράμματος
Οι επιλέξιμες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων/υπηρεσιών είναι οι εξής:
* Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με τη βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης (invoicing, HR related, tracking, IoT, BI, cloud platforms, κ.ά.).
* Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία (remote working).
* Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου (marketing automation, digital campaign management, 3PL, couriers, κ.ά.).
* Λογισμικά Ειδικών Κατηγοριών Επιχειρήσεων (Συμβολαιογραφικά Γραφεία, Γραφεία Δικαστικών Επιμελητών).
* Ψηφιακές λύσεις, υπηρεσίες και λογισμικό που σχετίζονται με την ασφάλεια και εμπιστοσύνη (SOC service, access management, backup solutions, κ.ά).
* Ψηφιακός Εξοπλισμός (φορητά tablets, laptops, notebooks, servers, εκτυπωτές, κ.ά.).
* Συμπληρωματικός Εξοπλισμός (ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη, ηχεία, εξαρτήματα, κ.ά.).
* Συμπληρωματικές Υπηρεσίες (εγκαταστάσεις, ρυθμίσεις, εκπαιδεύσεις, συμβουλευτική υποστήριξη, κ.ά.).
Διαδικασία
Για τις αιτήσεις που θα εγκριθούν, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές σύμφωνα με τις ακόλουθες προθεσμίες:
* Έκδοση και δέσμευση επιταγών από προμηθευτές, από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025 έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025.
* Εξαργύρωση επιταγών (υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση έχει πραγματοποιηθεί εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος) έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025.
* Σε περίπτωση εξάντλησης του συνολικού διαθέσιμου Προϋπολογισμού κατά τον πρώτο κύκλο, είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθούν επόμενοι κύκλοι.