«Ήταν κατανοητό από την αρχή πως το τρέχον (τρίτο) ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα αποτύγχανε. Δεν κατάφερε να αναγνωρίσει πως τα χρέη της Ελλάδας δεν είναι δυνατό να αποπληρωθούν και επέβαλε μακροπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα που δεν έδωσαν τη δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης. Μπορεί να παρείχε όντως μία ελάφρυνση του χρέος, αλλά ο στόχος δεν ήταν να λύσει το πρόβλημα μια για πάντα, μόνο να καθυστερήσει το αναπόφευκτο. Για ακόμη μία φορά, το αναπόφευκτο πλησιάζει για την Ελλάδα και τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται στο editorial του Bloomberg και προστίθεται:
«Η τελευταία διαφωνία είναι ασυνήθιστα περίπλοκη, διότι δεν είναι μόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Οι πιστωτές – οι κυβερνήσεις της ΕΕ από τη μία πλευρά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την άλλη – έχουν πέσει πάρα πολύ έξω». Εξηγώντας τις διαφωνίες που έχουν ανακύψει μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει:
«Ένα ηπιότερο φορολογικό καθεστώς, σε συνδυασμό με μία επαρκή ελάφρυνση του χρέους που θα καθιστούσε την οικονομία στην Ελλάδα βιώσιμη, θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει μία πολιτική πρόκληση για ορισμένες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, αν αποτύχουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποφέρει χωρίς λόγο και η επαναλαμβανόμενη απειλή της οικονομικής κρίσης θα σταθεί απόδειξη της ανικανότητας της ΕΕ να κυριαρχήσει στις δικές τις υποθέσεις».