Ο επίτροπος τόνισε ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στην Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα υπήρξε εντυπωσιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χώρες με υγιή δημοσιονομική παράδοση είναι σε χειρότερη δημοσιονομική θέση από την Ελλάδα. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των θυσιών της, ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.
Επίσης, σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.
Ο κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι στις 25 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συζητήσει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Κτηματολόγιο: Για ποιους λήγει η προθεσμία - Βήμα-βήμα η διαδικασία και το maps.ktimatologio.gr
Ακόμη, επισήμανε ότι μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος παραμένουν σε αυτήν τη διαδικασία η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.
Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα μπορεί να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, ο Γάλλος επίτροπος απάντησε ότι δεν θα προβεί σε εκτιμήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι οι αγορές και οι επενδυτές έλαβαν τις τελευταίες ημέρες δύο πολύ θετικά μηνύματα, με την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του ελλείμματος και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία αξιόπιστη χώρα.
Σε ερώτηση εάν η σημερινή ή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν αξίζουν σε κάποιον συγχαρητήρια είναι στον ελληνικό λαό.
Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε φίλο του τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δείχνοντας στους δημοσιογράφους έναν πίνακα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ανέφερε ότι μπορεί κανείς να δει ότι στη μείωση του ελλείμματος συνέβαλαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009.