Οταν πήρατε το σενάριο στα χέρια σας, καταλάβατε ότι αυτή η σειρά θα συζητηθεί;
Έμιλυ Κολιανδρή: Όταν πήρα το σενάριο στα χέρια μου, κατάλαβα ότι υπήρχε ζουμί στην υπόθεση. Είναι ένα σενάριο καλογραμμένο, με διαλόγους ζωντανούς. Αυτό είναι τρομακτικά δύσκολο, δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις την αγωνία σε μια σειρά με πολλά επεισόδια. Η σειρά μας έχει αυτό το φοβερό ατού, συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε κάθε επεισόδιο. Ενας ακόμη λόγος που αρέσει είναι ότι φέτος δεν υπάρχουν πολλές σύγχρονες σειρές, έχουμε πολλά δραματικά, εποχής. Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι αστυνομικού ενδιαφέροντος, με μυστήριο, σασπένς. Το θέμα του bullying, της σκληρότητας στις σχέσεις των εφήβων, είναι σπουδαίο θέμα, δεν έχει ξαναθιγεί μέσα από σειρά. Θεωρώ ότι αν ένα παιδί ταυτιστεί με τη σειρά, θα νιώσει ότι δεν είναι μόνο. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, τέλος, είναι ότι έχει μια ωμότητα στην αναπαράσταση των γεγονότων, δεν ωραιοποιεί ακόμη και άσχημες καταστάσεις. Αυτό αγγίζει το κοινό. Να πω ότι έχει φανατικό κοινό, είχα χρόνια να το ζήσω όλο αυτό.
Στις αρκετές προτάσεις που σας έγιναν γιατί είπατε το «ναι» σε αυτή την παραγωγή;
Είναι η χρονιά που δέχτηκα τις περισσότερες τηλεοπτικές προτάσεις και είναι λογικό αν αναλογιστείς πόσες σειρές έχουμε. Πήρα ένα – δύο σενάρια στα χέρια μου, αλλά δεν μου «μίλησαν». Ηταν η πρώτη πρόταση που μου έγινε το «Κάνε ότι κοιμάσαι». Είχε κάποια στοιχεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά πάντα είναι ένα μεγάλο λαχείο αυτό που θα συμβεί στην τηλεόραση. Ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος για την επιτυχία. Αν υπήρχε συνταγή, θα έκαναν τα κανάλια κάθε χρόνο και από μία επιτυχημένη σειρά. Οπότε ήμουν τυχερή. Νιώθω υπερήφανη και τυχερή με την επιλογή μου. Είναι σπουδαίο να μπορείς να λες ότι συμμετέχεις σε μια σειρά που είναι ενός επιπέδου και πάνω.
Μιλάμε για μία νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση;
Εχουμε γυρίσει σε μια λογική να δίνεται χώρος και χρόνος, δεν τρέχεις να προλάβεις να βγάλεις επεισόδια σε δύο μέρες. Δίνονται περισσότερος χρόνος και φροντίδα. Είναι η αρχή για την πορεία της μυθοπλασίας στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όλα με προχειρότητα και σε μια φιλοσοφία «άντε μωρέ, τηλεόραση είναι»! Στην τηλεόραση μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα.
Την είσοδο του «Maestro» στο Netflix πώς την ακούσατε;
Νιώθω υπερήφανη, δίκαια έγινε. Στο Netflix υπάρχει και αρκετή σαβούρα, όμως υπάρχουν και εκπληκτικές παραγωγές. Βλέποντας το «Maestro», ανοίγει το μάτι σου, με την αισθητική του, με τα πλάνα του. Από την πρώτη στιγμή είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε μεγάλες παραγωγές στο εξωτερικό. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα πράγματα χωρίς χρήματα, χρόνο και χωρίς μεράκι από τον κάθε συντελεστή δεν πάνε μπροστά. Το θαύμα δεν γίνεται έτσι.
Η σειρά θίγει το θέμα του bullying. Ως μητέρα αγχώνεστε για τα παιδιά σας;
Με αγχώνουν όλα αυτά σε τέτοιο σημείο που νομίζω ότι όσα ήξερα μέχρι τώρα… ανατρέπονται. Οποιαδήποτε είδηση είναι τόσο αποκαρδιωτική και φρικαλέα, με απογοητεύει σε τέτοιο βαθμό που με παραλύει. Ή σταματάω να τα παρακολουθώ γιατί αρρωσταίνω ή με πιάνει θυμός για όλα και αίσθημα ματαίωσης.
Συζητάτε με τα παιδιά σας για όλα αυτά;
Προσπαθώ να κάνω συζητήσεις με τα παιδιά μου, είναι σε τρυφερή ηλικία. Δεν θέλω να βλέπουν τηλεόραση και όλα αυτά. Ο τρόπος που τα παρουσιάζει η τηλεόραση είναι τραυματικός. Δεν ξέρω ειλικρινά τι πρέπει να κάνει ένας γονιός για να τα προλάβει όλα αυτά.
Η Έμιλυ Κολιανδρή μιλά για τον χρόνο που περνά
Πώς κυλά ο χρόνος;
Ο χρόνος με τα παιδιά τρέχει τόσο γρήγορα, δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις το πέρασμά του. Από το πρωί που ξυπνάς για να τα πας στο σχολείο μέχρι το βράδυ που τελειώνουμε γυρίσματα, διαβάσματα, δραστηριότητες, η μέρα μοιάζει να μην έχει αρκετές ώρες. Βλέπετε, προσπαθούμε να είμαστε κανονικοί γονείς, δίπλα στα παιδιά μας.
Σε προσωπικό επίπεδο;
Κάνω μια δουλειά που έχουμε ως εργαλείο το σώμα και το πρόσωπό μας, είναι σκληρό να νιώθεις ότι σε προδίδουν λοιπόν λόγω χρόνου.
Τι φοβάστε περισσότερο;
Την αρρώστια, τους αγαπημένους μου ανθρώπους που μεγαλώνουν και ανατρέπουν τον ρόλο μου ως… κόρης.
Μιλήσαμε για τον ρόλο της ηθοποιού, της μαμάς, αυτός της συζύγου πώς είναι; Η σχέση με τον κ. Λούλη ποια είναι;
Τον τελευταίο καιρό μπορούμε να κάνουμε και τρεις μέρες να βρεθούμε (γέλια). Οι διάλογοί μας έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και το πώς θα τη βγάλουμε και σήμερα (γέλια). Σπανίζουν οι φορές που μπορούμε πλέον να κάτσουμε με ένα κρασί και με ησυχία να κάνουμε κουβέντες για την τέχνη. Οταν προσπαθείς να συνδυάσεις τον ρόλο του γονιού, του καλλιτέχνη, καταλαβαίνεις ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το καλό είναι ότι υπάρχει αλληλοκατανόηση, με το πέρασμα των ετών προσπαθούμε να αφήσουμε ο ένας στον άλλον χώρο όταν το έχει ανάγκη, εν όψει μιας πρεμιέρας, μιας απαιτητικής μέρας. Υπάρχει ένα νοιάξιμο.
Ειδήσεις σήμερα
Τρελό ποσό: Πόσα δίνει το Netflix για την σειρά Maestro
Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη – Δεν κοιμήθηκε λεπτό, τι αποκάλυψε ο γιατρός της [βίντεο]