Σάββας Πούμπουρας
Ο «Master της κουζίνας», πλέον, είναι ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1. Οι συνταγές που ετοιμάζει κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, πρωταγωνιστούν στα social media, ενώ πολλές φορές τον «αντιγράφουν» και άλλοι φίλοι celebrities.
Η συνταγή του για τυροπιτάκια
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γεμάτη ηλιέλαιο
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
Αλάτι
Στο νοσοκομείο η Καίτη Φίνου - Τι συνέβη;
Για τη γέμιση
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Φέτα
1 αβγό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε ό,τι κίτρινο τυρί τριμμένο έχετε, φέτα, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο και ένα αβγό. Κάνετε μπαλάκια, ανοίγετε, γεμίζετε. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα. Πριν τα βάλετε στον φούρνο, τα αλείφετε με αβγό.
Δέσποινα Βανδή
Είναι γνωστό σε όλους το πόσο καλή νοικοκυρά είναι. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μπαίνει καθημερινά στην κουζίνα μαγειρεύοντας για την οικογένειά της και κάνει τους φίλους της να λιώνουν!
Η συνταγή της για κουλουράκια
Υλικά
2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. ζάχαρη
4 βανίλιες
4 αβγά
2 φακελάκια μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτετε τελευταίο το αλεύρι. Τους δίνετε ό,τι σχήμα θέλετε, τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφετε με αβγό και τα ψήνετε για 25’ στους 170 βαθμούς. Δεν θα χρειαστείτε μίξερ!
Φλορίντα Πετρουτσέλι
Η αγαπημένη Ελληνοϊταλίδα παρουσιάστρια αγαπά τόσο πολύ τις μεσογειακές γεύσεις και την κουζίνα, που έχει δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο YouTube.
Η δική της συνταγή για ιταλική σπιτική πίτσα
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
300 γραμμ. νερό χλιαρό
35 γραμμ. λάδι
10 γραμμ. αλάτι
13 γραμμ. φρέσκια μαγιά
Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτα
Μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
Αλάτι, λάδι
Προσούτο (ή κάποιο άλλο αλλαντικό)
Βασιλικός
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατεύετε βάζοντας λάδι στα χέρια. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δύο ώρες. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη όπως θέλετε, βάζετε σε ένα ταψάκι λίγο λάδι, τη βάζετε μέσα και απλώνετε τα υλικά. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 7’.
Καλομοίρα
Η ευτυχισμένη μαμά αποδεικνύεται και χρυσοχέρα στην κουζίνα. Οταν δεν τραγουδά, δείχνει τα θρεπτικά και νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει παρακινώντας τους θαυμαστές της να τα φτιάξουν.
Η δική της συνταγή για σολομό
Υλικά
4 κομμάτια σολομού
1/3 φλιτζ. σόγια
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε κομμάτια σολομού στη σειρά. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σόγια κάθε κομμάτι. Τα βάζετε στον φούρνο και μαγειρεύετε για 12-15 λεπτά. Τα συνοδεύετε με ρύζι.
Υβόννη Μπόσνιακ
Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου και σχεδιάστρια μόδας λατρεύει τις γευστικές δοκιμές, φτιάχνοντας πολλά καλούδια για τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Η δική της συνταγή για ψωμάκια
Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 ml χλιαρό νερό
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε το νερό σιγά σιγά και ζυμώνετε (5-7 λεπτά) με το χέρι μέχρι να έχετε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 25’ περιμένοντας να φουσκώσει.
Τοποθετείτε στον φούρνο κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβετε στην πιο ζεστή θερμοκρασία που έχετε. Σε ένα άλλο ταψί βάζετε τη λαδόκολλα. Βγάζετε τη ζύμη και την κόβετε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80 γραμμ.
Τα πλάθετε, τα βάζετε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζετε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Ολο το μυστικό της συνταγής είναι, αφού βάλετε το ταψί με τα ψωμάκια στον φούρνο, να ρίξετε αμέσως στο ταψί που έχετε ήδη βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό. Κλείνετε τον φούρνο γρήγορα και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους.
Από το περιοδικό ΤV ΚΟΥS KOYS που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής