Η χρήση του ρήματος «robbed» βέβαια δεν είναι σωστή, αφού όπως αποδείχθηκε και περιγράφει το TMZ, ήταν κλοπή και όχι ληστεία. Δεν υπήρξε δηλαδή σωματική βία ή απειλή εναντίον της. Αυτό που συνέβη είναι ότι η Τζίτζι γύρισε στο σπίτι που διαμένει και βρήκε να της έχουν κλαπεί πολλά αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, προέβη σε μια οργισμένη ανάρτηση θεωρώντας ότι η κλοπή δεν ήταν τυχαία και αποτέλεσε inside job από το προσωπικό του σπιτιού.
Πιο συγκεκριμένα η Τζίτζι Χαντίντ έγραψε σε φωτογραφία που ανάρτησε από το άδειο δωμάτιο της: «Μην αφήνετε το Instagram να σας ξεγελάει. Μόλις με λήστεψαν. Δεν ξανάρχομαι εδώ. Δεν σας το συστήνω. Ξοδέψτε τα λεφτά σας αλλού». Φυσικά η ανάρτηση δεν αναφέρει ξεκάθαρα να μην ξαναπάει κόσμος στη Μύκονο. Μπορεί η Τζίτζι να εννοούσε το σπίτι όπου διαμένει.
https://www.instagram.com/p/B07Nqn6hSVQ/
Οι υπόνοιες της για inside job δε μπορεί να είναι εντελώς αβάσιμες αν κάποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα με τους διάσημους του εξωτερικού στη Μύκονο. Στην ουσία εκείνοι δεν αναλαμβάνουν να κάνουν τίποτα. Όλες τις κρατήσεις, κάθε τους ανάγκη φροντίζει να την ικανοποιεί ο λεγόμενος κονσιέρζ. Αυτός έχει συνεννοηθεί από πριν με τους μάνατζερ για το τι θα χρειαστούν αυτές οι προσωπικότητες και έρχεται σε επαφή με όλους τους καταστηματάρχες ώστε να έχουν επάρκεια στα προϊόντα που θα χρειαστεί. Ο κονσιέρζ είναι υπεύθυνος για να τους βρει σεφ να τους μαγειρεύει, καθαρίστριες, οτιδήποτε χρειαστούν σε υπηρεσία.
Σε κάθε περίπτωση, δε μπορεί ένα περιστατικό να οδηγεί σε τέτοια κρίση για ένα ολόκληρο νησί, ειδικά από τη στιγμή που στις προηγούμενες επισκέψεις της πέρασε καταπληκτικά όπως έγραφε στο Instagram. Άλλωστε, υπάρχουν άπειρα μέρη στον κόσμο που μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό και αυτό έσπευσαν να της σχολιάσουν αρκετοί στην ανάρτηση. Έχει 1002 προβλήματα ως νησί και νοοτροπία η Μύκονος. Οι κλοπές δεν είναι σίγουρα ένα από αυτά.